Kasım

İzmir’in “Yerli Otomobil” hamlesi

İzmir’in “Yerli Otomobil” hamlesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir sanayi ve iş dünyası ile otomotiv ve yan sanayi sektörlerinin temsilcilerine "birlikte hareket" çağrısı yaparak ortak toplantıya davet etti. İzmir milletvekilleri ile TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarının da davet edildiği toplantının tek bir gündem maddesi var: Yerli otomobil üretimi için İzmir'in seçilmesi..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "yerli otomobil üretimi"nde tercihin İzmir'den yana kullanılması için kentte bir "güçbirliği" oluşturulmasını istedi. İzmir sanayi ve iş dünyası ile otomotiv ve yan sanayii sektörlerinin temsilcilerine "birlikte hareket" çağrısı yapan Başkan Kocaoğlu, bu isimlerle Salı günü gerçekleştireceği toplantıya İzmir milletvekilleri ile TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarını da davet etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, davet mektubunda, "Türk sanayinin son yıllardaki en önemli hamlelerinden biri olacağına inandığımız 'yerli otomobil üretimi'nde tercihin İzmir'den yana kullanılması, hiç kuşkusuz hepimizin ortak dileğidir. Bu düşüncemizin temenniden gerçeğe dönüşmesi ise ancak  el ele vermemiz ve hızlı hareket etmemizle mümkün olabilecektir" ifadelerine yer verdi.