Kasım

Lezzet sokaklara taştı

Lezzet sokaklara taştı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Boyoz Festivali”, kent yaşamına farklı bir heyecan kattı. Sergi ve panelle start alan festival, Gündoğdu Meydanı’nda binlerce boyozseveri bir araya getirdi.  Boyoz yeme yarışmasının da yapıldığı etkinlikte,  Büyükşehir Belediyesi onbinlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulundu. Kordon’da temiz hava ve güneşin tadını müzik eşliğinde çimlerde boyoz yiyerek çıkaran İzmirliler, “İzmirli olmak bir ayrıcalık” dedi.

İzmir’de festival coşkusu sürüyor.  Eylül ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Körfez Festivali” ile renkli ve hareketli bir üç gün geçiren İzmirliler,  “Boyoz Festivali” ile tadına doyum olmayacak bir etkinliğe daha katılma imkanı buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda, Radyo Romantik Türk projesi ve organizasyonu olarak İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Boyoz Festivali, sergi ve panelle başladı. Festivalin üçüncü gününde ise boyozseverler  Gündoğdu Meydanı’nda buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gündoğdu Meydanı’na gelen vatandaşlara onbinlerce boyoz, yumurta, peynir ve çay ikramında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile birlikte Gündoğdu Meydanı’na gelerek vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın birbirinden güzel şarkıları eşliğinde çimler üzerinde boyoz yiyen İzmirliler, İzmirli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti.

Başkan Kocaoğlu da oradaydı
Festivale katılan İzmirlilere seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşanan bu süreçte böyle etkinliklere herkesin ihtiyacının olduğunu belirterek, “2 boyoz, 1 yumurta, biraz da peynir diyerek Pazar gününü birlikte geçiriyoruz. Birlikteliklere, sevgi tomurcuklarına ve sevgi yumağına hepimizin ihtiyacı var. İzmir tarih boyunca olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliği ile ülkeye örnek olmaya devam ediyor. İzmir’de sevgiyi, saygıyı, İzmir duruşunu, İzmir’in yaşam biçimini anlatmaya çalışıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın İzmir,  her zaman öncü kent olmuştur” diye konuştu.
İzmir’in kurtuluşun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz İzmirliler hep birlikte 7’den 70’e Atamıza sahip çıkacağız. Karamsarlığa gerek yok. Bu topraklar ne acılar, ne açlıklar, ne savaşlar gördü. Barış, özgürlük ve kardeşlikle birlikte yeniden küllerinden doğan ülkenin evlatlarıyız. Yeter ki,  bu bilinci unutmayalım. Günlük sevdalara, çıkarlara, samimiyetsizliklere prim vermeyelim. İzmir zaten vermiyor. Yaşasın İzmir, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk!”.
Etkinlikte ayrıca kadın ve erkek kategorilerinde boyoz yeme yarışması da düzenlendi.  Yarışmanın birincilerine tablet hediye edildi. Gün boyu süren etkinlikte İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Radyo Romantik Türk DJ’lerinin çaldığı birbirinden güzel şarkılarla hem tadını hem de eğlencesini unutamayacağı bir şenlik yaşadı.