Kasım

İzmir’e 5 yeni mezarlık daha geliyor

İzmir’e 5 yeni mezarlık daha geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak için Karabağlar, Narlıdere, Torbalı, Bornova ve Urla’da 135 bin 300 metrekarelik alanda yaklaşık 20 bin gömü kapasiteli yeni mezarlık alanları oluşturuyor. Yeni mezarlıklarda kabirlerin tamamı "birinci derece akrabalar" için "çift katlı" olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak amacıyla planlı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Artan nüfus yoğunluğunu göz önüne alarak yeni gömü alanları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, Urla Zeytinalanı Mahallesi’nde, Bornova Hacılarkırı Mezarlığı’nda, Torbalı Pamukyazı Mahallesi’nde, Narlıdere Yukarı Narlıdere Mezarlığı ile Karabağlar’ın Tırazlı Mahallesi’nde toplam 135 bin 300 metrekarelik alanda yeni mezarlıklar  oluşturmaya başladı. Toplam 19 bin 494 gömü alanına sahip olacak mezarlıklarda kabirler “birinci derece akrabalar”  çift katlı olacak.  Mezarlık alanlarında her türlü ihtiyacı düşünen Büyükşehir Belediyesi, alana prefabrik mescit ile idari bina da kuracak.

Önce Zeytinalanı hizmete giriyor
Urla Zeytinalanı Mezarlığı’nın alt kısmında 3 bin 700 metrekarelik alanda oluşturulan yeni mezarlık alanı 1652 gömü kapasitesine sahip. 826 çift katlı kabirin yer aldığı mezarlıkta düzenleme çalışmaları tamamlanmak üzere. Zeytinalanı mezarlık alanı önümüzdeki günlerde gömüye açılacak.
Karabağlar Tırazlı Mahallesi’nde 22 bin 600 metrekarelik alanda oluşturulan Tırazlı Mezarlığı, 3670 gömü kapasitesine sahip. 1835 çift katlı kabirin yer alacağı mezarlıktaki çalışmalar 2018 yılı Haziran ayında tamamlanacak.
Torbalı Pamukyazı Mahallesi’nde 13 bin metrekare alanda oluşturulan Pamukyazı Mezarlığı’nda çalışmalar kısa bir süre önce başladı. 4380 gömü kapasiteli mezarlıkta 2190 adet çift katlı kabir yer alacak. Torbalı’daki yeni mezarlık alanı 2018 yılı Temmuz ayında gömüye açılacak.
Yukarı Narlıdere Mezarlığı’nın üst kısmında 27 bin metrekarelik alanda oluşturulacak yeni mezarlık alanında çalışmalar Eylül ayında başladı. 4380 gömü kapasiteli mezarlıkta 2190 adet çift katlı kabir yer alacak. Narlıdere’nin yeni mezarlık alanı 2018 yılı sonunda açılacak.
Bornova Hacılarkırı Mezarlığı’nın üst kısmında 69 bin metrekarelik alanda 5412 gömü kapasiteli yeni mezarlık alanı yapım çalışmaları ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Hacılarkırı Mezarlığı’nda 2706 adet çift katlı kabir olacak ve bu mezarlıktaki düzenleme çalışmaları 2019 yılı Mart ayında tamamlanacak.
Aydınlatma, peyzaj düzenlemeleri ve ağaçlandırma çalışmaları ile güzelleşecek olan mezarlıklarda numarataj sistemi de kurularak ada ve pafta numarası bilinmeyen mezar yerleri kolayca bulunabilecek.