Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

31
Ekim

Ders konusu oldu

TÜMÜ PAYLAŞ

Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
Ders konusu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, henüz bir yıl dolmadan 4 bine yakın kişi tarafından ziyaret edildi. Engellilerin yaşamındaki zorlukların deneyerek anlanması ve empati kurulmasını hedefleyen merkez,  Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilkokul 4. sınıflarda okuttuğu “Sosyal Bilgiler Ders Kitabı"na da girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek, bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları ve engelleri toplumun diğer kesimlerine de uygulamalı olarak hissettirmek amacıyla kurduğu Türkiye'nin ilk "Engelli Farkındalık Merkezi" ülkeye örnek oldu. 2016 yılı Aralık ayında açılan ve çoğunluğu öğrenci olmak üzere 4 bine yakın kişinin ziyaret ettiği merkez, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 4. sınıflar için 1 milyon 307 bin adet bastırılan “Sosyal Bilgiler Ders Kitabı”nda da yer aldı. Kitapta, “Birey ve Toplum” konusunun işlendiği bölümde, çocuklara bireylerin farklı özelliklerine saygı göstermenin önemini anlatmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Farkındalık Merkezi'ne de yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı,  kitabın 23. sayfasında “Tüm Renkler Bir Arada” başlığı ile merkezi gezen öğrencilerin deneyimlerinin anlatıldığı haberden alıntı yaptı. Kitaptaki haberi okuyan öğrencilere,  merkeze düzenlenen gezilerin amacı ve bu gezilerdeki deneyimlerle ne anlatılmaya çalışıldığı soruldu.

Merkeze büyük ilgi
Açıldığı günden bu yana merkezin büyük ilgi gördüğünü ve daha çok öğrenci gruplarını ağırladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Öğrencilerin yanı sıra meslek odaları, eğitimciler, aileler,  Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli mühendis ve mimar gibi teknik personel başta olmak üzere toplumun her kesiminden ve yaş grubundan bireyler merkezimizdeki uygulamalara katılıyor. Vatandaşlarımız burada,  engel gruplarının özelliklerini farklı mekansal düzenlemeler, oyunlar, etkinlikler ve materyaller ile uzmanlar rehberliğinde deneyimleyebiliyor. Merkezimizi görme, işitme ve ortopedik engelliler alanı, tekerlekli sandalye parkuru, öğrenme güçlüğü ve üstün yetenekliler alanı, otizm labirenti, karanlık ev ve market alanı ile zihinsel engelliler alanı olarak yapılandırdık. Gerçekleştirdiğimiz uygulamalara katılan bireyler,  engellilerin yaşamındaki zorlukları daha iyi anlıyor, onların hayatını kolaylaştırmak ve destek olmak için çabalıyor. Türkiye’ye örnek olan merkezimizin Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders kitabında da yer alması bizi ayrıca mutlu etti” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber