Buram buram Anadolu

Buram buram Anadolu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 12.’si düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, 12 ülkenin birbirinden renkli dans gösterileri ile kentte Balkan rüzgarı estirirken, Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler de büyük ilgi görüyor.

Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen “Geleneksel Giysi Defilesi” işte bu etkinliklerden biriydi. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile İstanbul Armelit Kostüm’ün koleksiyonunda yer alan 88 Türk giysisi ile halk oyunları kostümlerinin yer aldığı defile, izleyenlerde hayranlık uyandırdı.  Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları bölümü öğrencilerinin gösterisi de defileye ayrıca renk kattı.