Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Eylül

Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj

TÜMÜ PAYLAŞ

Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
Barış Selçuk’tan anlamlı mesaj
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kızgınkaya, "Gazetecinin karakteri, özgürlük ve bağımsızlıktır. Biz özgür ve bağımsız olacağız ki, halkın gerçek ve doğru haber alma hakkını gerçekleştirelim" diye konuştu.

1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri,  Kültürpark’ta  sahiplerini buldu. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk,  Barış Selçuk’un annesi Ece Selçuk, ağabeyi Savaş Selçuk ailesi, jüri üyeleri ve çok sayıda gazeteci katıldı.
Ödül kazanan gazetecileri kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri’ni 18 yıldır düzenlediklerini belirterek, “Amacımız Barış Selçuk ve Hande Mumcu’nun adını yaşatmak ve bu mesleği sürdüren gazetecileri teşvik etmek. Umuyorum bu yarışmamız uzun yıllar devam eder” dedi. 
Başbakanlık Koruma Dairesi’nde komiser iken Barış Selçuk ve Hande Mumcu ile arkadaş olduğunu belirten İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise, “Onlar o zaman Başbakanlık muhabiri olarak çalışıyordu. İsimlerinin yaşatılması beni çok mutlu etti. Gazetecilik zor bir meslek. Demokrasinin en önemli unsurlarından biri, halkın doğru haber almasıdır. Gazetecilik mesleğine önem verilmesi, İzmir’de bu tür ödül törenlerinin yapılması beni mutlu etti” diye konuştu.

Gazeteci özgür ve bağımsız olmalı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise Barış Selçuk’un çok iyi bir gazeteci olduğunu belirterek, “Barış Selçuk Gazetecilik Ödülleri, gazeteci arkadaşlarım için prestij ödülüdür. Barış Selçuk adı prestijdir. Bu anlamda kentimi bu ahde vefasından dolayı çok seviyorum. Çok güzel, çok kıymetli eserler yarıştı. Eserleri seçerken jüri olarak zorlandık. Ödülü alan ve yarışmaya katılan meslektaşlarımızı kutluyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de böyle bir yarışma düzenlediği için teşekkür ediyorum” dedi.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya, Barış Selçuk ve Hande Mumcu’ya ahde vefa ile sahip çıkılmasından dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Bir gazeteci arkadaşımızın tahliye olmasından sonra sevinenler ve üzülenlerin yaşadığı bir ülkedeyiz.  Bu acı.  Gazetecinin karakteri, özgürlük ve bağımsızlıktır; aynı Mustafa Kemal gibi.  Biz özgür ve bağımsız olacağız ki, halkın gerçek ve doğru haber alma hakkını gerçekleştirelim. Halkın doğru haber alma mücadelesi içinde  ödül alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.
Barış Selçuk’un ağabeyi Dr. Savaş Selçuk da, özgürlüğü kısıtlanmış gazetecileri andığı konuşmasında, “Barış Selçuk çok iyi bir gazeteci, basın emekçisi, çok iyi bir kardeşti. Bu yıl 18.’sini düzenlediğimiz törenle kendisini andık. Emeği geçen tüm meslektaşlarına ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

4 kategoride ödüller dağıtıldı
Konuşmaların ardından dört ayrı dalda birincilik ve Hande Mumcu Özendirme Ödülü alanlara ödülleri dağıtıldı.
“İzmir Kent Haberi” dalında birincilik ödülü alan Serkan Aksüyek’e ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Bu dalda Hande Mumcu Ödülü’nü kazanan Melis Apaydın İde, ödülünü İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’dan aldı.   
“İzmir Kent TV Haberi” dalında birinci olan İhlas Haber Ajansı muhabiri Ceren Atmaca ve Halil Karahan’a ödülünü Barış Selçuk’un annesi Ece Selçuk ile ağabeyi Savaş Selçuk verdi.   Bu dalda Hande Mumcu Ödülü’nü TRT’den Elif Korkmaz ile Altan Ayhan  kazandı. Ödülleri Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Tevfik Kızgınkaya verdi. 
“Haber Fotoğrafı” dalında birincilik ödülünü Doğan Haber Ajansı'ndaki fotoğrafı ile kazanan gazeteci Mustafa Oğuz ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'den, Hande Mumcu Ödülü’nü kazanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Evren Atalay ise ise Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ten aldı. 
“Ulusal Haber” dalı kategorisinde birincilik kazanan Nurettin Kurt, ödülünü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’dan aldı. Bu dalda Hande Mumcu Ödülü’nü alan Doğan Haber Ajansı muhabiri Ergin Karataş’a ödülünü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber