Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

06
Eylül

Asırlık meydan yeniden doğdu

TÜMÜ PAYLAŞ

Asırlık meydan yeniden doğdu
Asırlık meydan yeniden doğdu
Asırlık meydan yeniden doğdu
Asırlık meydan yeniden doğdu
Asırlık meydan yeniden doğdu
Asırlık meydan yeniden doğdu
Asırlık meydan yeniden doğdu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma mekanlarından biri olan “Kasaplar Meydanı”nı yeniden düzenledi. Yeni havuzu ve kent mobilyalarıyla modern bir görünüme kavuşan meydan, tören ve dinlenme alanı olarak hizmet vermeye başladı.

İzmir'in park ve meydanları, Büyükşehir Belediyesi'nin imzasını taşıyan düzenlemelerle yepyeni bir çehreye bürünüyor. Kente estetik görünüm kazandıran uygulamalardan biri de Çiğli'nin asırlık Kasaplar Meydanı'nda hayata geçirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğlililerin en eski buluşma noktalarından biri olarak bilinen meydanı yeniden düzenledi. Hem görsel hem işlevsel açıdan ele alınan Çiğli Kasaplar Meydanı, yeni yüzüyle büyük beğeni topladı.

Hem tören hem dinlenme alanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği düzenleme kapsamında, meydandaki yeşil doku geliştirilerek park alanı 5 bin metrekareye çıkarıldı. Aynı zamanda bölgedeki altyapı da yenilendi ve meydanın önünde bulunan dükkanların drenaj sorunları giderildi. Meydandaki mevcut yola granit küp taşlar döşendi, ağaç altlarına ise ziyaretçilerin gölgesinde dinlenebileceği ahşap kent mobilyaları koyuldu. Vatandaşların keyifli zaman geçirmesini hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde çocukların hareketli su oyunları oynayabileceği bir havuz bulunan, eğlenceli ve serinletici bir alan da oluşturdu. Ayrıca alanda bulunan Atatürk Büstü'nün yeri daha merkezi noktaya çekilerek Kasaplar Meydanı'nın “tören alanı” işlevinde de kullanılması sağlandı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber