Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

17
Ağustos

OYUNLAR KÖYÜ'NE TAPU MÜJDESİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Universiade Oyunları için inşa edilen Oyunlar Köyü’ndeki konut sahipleri, DASK sigortaları tamamlanmak şartıyla, 22 Ağustos 2007 tarihinden itibaren tapularını alabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23. Dünya Üniversiteler Yaz Oyunları’na katılan sporcuların barınması için yaptırdığı Oyunlar Köyü konutlarının tapuları hazır.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 22 Ağustos’tan itibaren tapuların hak sahiplerine verilmeye başlanacağını duyurdu. Yetkililer, tapu verilebilmesi için ada bazında “konut sahiplerinin tamamının” Zorunlu Deprem Sigortası’nı (DASK) yaptırmaları gerektiği uyarısında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 25 ada, 64 blok, 934 konuttan oluşan Oyunlar Köyü Konutları tapularının hak sahiplerine verilebilmesi için, Balçova Kadastro Müdürlüğü ve Balçova Tapu Sicil Müdürlüğü’nde yaptırılması gereken tüm işlemler tamamlandı.

Balçova Tapu Sicil Müdürlüğü’nce 25 ada için istenen 25 ayrı dosya ve içeriği hazırlanıp kuruma sunulurken, oturma raporları, numaralama işlemleri, vaziyet planları ve ayrıca adaların belediye onaylı planları tamamlanarak Balçova Tapu Sicil Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tüm bu işlemlerin ardından, Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi A.Ş. de Oyunlar Köyü konutlarının tapularını hak sahiplerine verebilecek duruma geldi.



Büyükşehir Belediyesi yetkilileri
, kat mülkiyetine geçilerek tapuların hak sahiplerine teslim edilebilmesi için mutlaka konut sahipleri tarafından Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) yaptırılması gerektiğine dikkat çekerek, “Tapu işlemlerinin yapılıp hak sahiplerine verilebilmesi için, takibini Oyunlar Köyü Üst Yönetimi ve blok yöneticilerinin yaptığı DASK sigortalarını, yasa ve yönetmelikler gereği her adadaki tüm konutların tamamının yaptırmış olması gerekiyor. Aksi halde kat mülkiyetine geçilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, DASK sigortaları yapılan ve kat mülkiyetine geçilen konutların hak sahiplerinin, 22 Ağustos 2007 tarihinden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi A.Ş.’ne müracaat ederek tapu işlemlerine başlayabileceklerini kaydetti.

Hak sahipleri, kat mülkiyeti tesis edilmiş adaları ve blokların durumu hakkındaki bilgileri, blok yöneticilerinden ya da Oyunlar Köyü Üst Yönetimi’nden öğrenebilecek.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber