Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

07
Temmuz

GERENKÖY’E “KESİNTİSİZ SU” MÜJDESİ

TÜMÜ PAYLAŞ

Foça’nın Gerenköy beldesi, İZSU tarafından yapılan su deposuyla kesintisiz ve sağlıklı suya kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesiyle sorumluluk alanına giren Foça’nın Gerenköy beldesi, İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan su deposu ve isale hattıyla kesintisiz ve sağlıklı suya kavuştu. Gerenköy beldesi sakinleri, uzun yıllardan beri yaşanan içmesuyu sıkıntısını, beldeye tankerlerle su taşıyarak aşmaya çalışıyorlardı. Geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanarak hizmete alınan 500 metreküplük su deposu ve bin 700 metrelik isale hattıyla, beldedeki su sıkıntısı sona erdi.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Yasası ile sorumluluk alanlarının beş katına çıktığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleriyle yeni bağlanan ilçe ve beldelere hizmet götürdüğünü söyledi. Başkan Kocaoğlu, “İZSU Genel Müdürlüğü, tüm ilçe ve beldelerimizde ihtiyaca yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlayış doğrultusunda, Gerenköy beldemizin ihtiyacı olan su deposu tamamlanarak, abonelerin hizmetine sunuldu. Bundan sonra Gerenköy’de su sıkıntısı yaşanmayacak” dedi.

Çalışma kapsamında, deponun perde duvarları herhangi bir sızıntıyı engellemek için tek parça brüt beton olarak imal edildi. Depo döşemesi üzerine helikopter perdah yapıldı. Döşeme ve perdeler su geçirimsiz bitümlü malzeme ile dıştan izole edilirken, perde betonlarında su geçirimsizliğini sağlayan katkı maddesi konuldu.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber