Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Haziran

Foça turizminin yeni neferleri

TÜMÜ PAYLAŞ

Foça turizminin yeni neferleri
Foça turizminin yeni neferleri
Foça turizminin yeni neferleri
Foça turizminin yeni neferleri
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Foça’da düzenlediği “ev pansiyonculuğu” kursunu bitiren 20 kişi "sertifikalı" oldu. Kurs, iki kursiyerin Kozbeyli'de açtığı pansiyonla ilk meyvesini verdi.

Yerelde kalkınma için nitelikli insan gücü yetiştirmenin önemine inanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, işsizliğe karşı ürettiği projelere yoğunlaşarak farklı alanlardaki iş olanaklarını geliştirmeye başladı. Yerel kalkınmaya ve istihdama dönük eğitim çalışmalarıyla öne çıkan Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası'nın Foça'da açtığı ev pansiyonculuğu kursu, bu turistik ilçedeki hizmet sektörüne yeni ve bilinçli üyeler kazandırdı.

Foça Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 20 kursiyer, sertifikalarını Kozbeyli Çapkınoğlu Konağı’nda düzenlenen törenle aldı.

Tüm projelerinde "Yerelde kalkınmayı" hedef aldıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özkan, “Biz, insanımız yerinden yurdundan olmadan, kültürünü ve sosyal dokusunu korusun, yaşam standartları yükselsin istiyoruz. Bu eğitimler de bu işin bir parçası. Bir zamanlar kalem kırılan eski DGM binasını, Meslek Fabrikası adı altında restore ettik ve bu bina artık insanlara aş oldu, umut oldu. Ev pansiyonculuğu eğitimi alan 20 kursiyerimizin aynı zamanda girişimcilik kursuna da katılımlarını sağlayarak, yeni işe atılımlarını sağlayacağız” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın da katıldığı sertifika töreninin ardından, evini pansiyon olarak düzenleyen bir kursiyer ziyaret edilerek diğer kursiyerlere örnek gösterildi.

Kursun ilk meyvesi
Üç yıl önce Kozbeyli köyünde ev aldıklarını söyleyen Makbule Bakkal, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev pansiyonculuğu kursunu açtığını duyduk. Önce eşim Sadettin Bakkal kayıt yaptırdı. Baktık ki dersler hem eğlenceli ve eğitici hem de ekonomik anlamda yön verici, beni de kayıt ettirdi. Bu yaşta akıl almaz bir atılım yaptık. Evimizi hemen tadilata başladık ve pansiyona çevirdik. Şimdi deniz manzaralı evimizde müşterilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber