Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

14
Haziran

Meles seferberliği

TÜMÜ PAYLAŞ

Meles seferberliği
Meles seferberliği
Meles seferberliği
Meles seferberliği
Meles seferberliği
Meles seferberliği
İZSU, yağışlı mevsimin bitmesinin ardından Meles ve Arap derelerinde  temizlik çalışması başlattı. Üç noktada drenaj işlemi yapılarak derelerdeki sular pompalar aracılığıyla boşaltıldı.  14 iş makinesi ve 18 kamyonla sürdürülen çalışmalarda kısa süre içinde iki dereden toplam 15 bin 460 ton atık malzeme çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlı geçen kış mevsiminin ardından yoğun yerleşim bölgelerinden geçen Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmasına başladı. Her yıl olduğu gibi iki derede yapılan rutin temizlik çalışmalarının, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen zemin iyileştirme çalışması nedeniyle bu kez daha kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Yıl boyunca yağışlarla birlikte gelerek bu iki derenin tabanına ve çıkış ağızlarında biriken, hem istenmeyen kokulara hem de suyun denize çıkışına engel olan çöp ve malzemeler temizlenecek.

15 bin 460 ton malzeme çıktı
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, öncelikle Meles Deresi’nde iki Arap Deresi’nde bir noktada olmak üzere toplam üç noktada drenaj işlemi yapılarak derelerdeki sular pompalar vasıtasıyla boşaltıldı.  Meles ve Arap derelerinden yazın ilk günlerinde start alan ancak yağışların başlamasıyla zorunlu olarak ara verilen çalışmalarda, derelerin denize çıkış ağızlarında birikerek hem istenmeyen kokulara hem de suyun denize çıkışına engel olan 15 bin 460 ton malzeme çıkarıldı. Meles ve Arap derelerinde temizlik çalışmaları, yağışların dinmesiyle birlikte yeniden başladı.

Çalışmalar kapsamında,  dere tabanında biriken katı atık, çöp gibi malzemeler 14 adet iş makinesi (paletli ve lastikli ekskavatör, kazıcı yükleyici, traktör kepçe, bobcat) ile temizlenip 18 adet kamyonla da taşıma işlemini gerçekleştirecek. Bu süreçte bölgede hava sıcaklığına bağlı olarak malzemeden kaynaklanan kokuyu en aza indirebilmek için İZSU, dere tabanına kireç dökerek susuzlaşmayı sağlayacak ve malzemeyi en kısa sürede alandan uzaklaştırarak Harmandalı Düzenli Deponi Sahası'na taşıyacak.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber