Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

10° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

22
Aralık

BORNOVA’YA BUZ PATENİ, HASANAĞA’YA SPOR SALONU

TÜMÜ PAYLAŞ

Buz pisti olarak projelendirilmediğinden izolasyon sorunları bir türlü çözülemeyen Buca Hasanağa Bahçesi’ndeki tesisler jimnastik salonuna dönüştürülecek. Bornova’da inşa edilecek yeni buz pistinde ise uluslararası bu hokeyi ve artistik patinaj müsabakaları bile yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sistemin eskimesi ve izolasyonda yaşanan sorunlar nedeniyle talebe cevap veremeyen Buca Hasanağa’daki buz paten pisti yerine, Bornova’ya uluslararası standartlarda yeni bir pist inşa edebilmek için harekete geçti. Bornova Aşık Veysel Parkı’nın yanında mülkiyeti belediyeye ait olan alanda kurulacak yeni pistte, artistik patinaj ve buz hokeyi müsabakalarının yapılacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, buz pisti olarak projelendirilmediğinden izolasyon sorunları bir türlü çözülemeyen Buca Hasanağa Bahçesi’ndeki binada eskimiş soğutma makinelerinin sık sık arızalandığını, tamirinin masraflı olduğunu, borulardan sızan gazların pistte erimelere ve paten yapanların düşmesine yol açtığını hatırlattı. Büyükşehir yetkilileri, bu nedenle amaca uygun yeni bir inşaatın yapılmasının daha avantajlı olacağını ve Bornova’daki yeni pistle bu sorunların ortadan kaldırılacağını bildirdi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllar içerisinde eskiyen buz pateni pistini daha modern ve büyük bir mekana taşıyacaklarını belirterek, “Bu sporu yapmak isteyen çocuklarımız, gençlerimiz ve İzmirliler’e daha iyi olanaklar sunmak için yola çıktık. Mevcut bina İzmir’de ulusal ve uluslararası müsabakalar yapılması için de uygun değildi. Yeni tesislerde buz hokeyi müsabakaları bile yapılabilecek” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak pek çok branşta açtıkları kurslarla, gençleri ve İzmirlileri spor yapmaya teşvik etmek için bütün olanakları kullandıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Buz pateninin de daha sağlıklı, daha modern bir ortamda yapılmasını istiyoruz. Bu amaçla Ocak ayı içerisinde yeni buz pateni pistinin proje ihalesini yapacağız ve ardından inşaat ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Soyunma odaları, tribünleri, duş yerleri ve daha geniş alanıyla İzmirliler’in hizmetine sunulacak yeni buz pistinde, uluslararası müsabakaların da yapılabileceğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Hasanağa Bahçesi içinde yer alan eski buz pateni pistinin ise jimnastik salonuna dönüştürüleceğini ve bütün bu projelerin 2007 çalışma planı içinde yer aldığını açıkladı.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber