Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Aralık

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “ENGELLİ DOSTU” SEÇİLDİ

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro istasyonunda Engelli Hizmet Bürosu hizmete açtı; Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından “Engelli Dostu Belediye” seçildiklerini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metronun Bahribaba Parkı girişinde oluşturulan Engelliler Hizmet Bürosu’nu hizmete açtı. Başkan Aziz Kocaoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından düzenlenen “Özürlü Dostu Belediyeler Yarışması”nda, ikinci seçildiğini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, insan odaklı tüm proje ve yatırımlarda engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemelere yer vermeye özen gösterdiklerini söyledi.

ESHOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü Engelliler Hizmet Bürosu’nun açılış törenine, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanısıra meclis üyeleri, Genel Sekreter Vekili ve ESHOT Genel Müdürü Ersu Hızır, Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Selma Nalbantoğlu, engelli dernekleri yönetici ve üyeleri katıldı. ESHOT’un bugüne değin, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmeleri için 28 bin 350 engelli İzmirli’ye kart verdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, yalnızca bu yıl içinde dağıtılan kart sayısının 8 bin 273 olduğunu kaydetti. Metronun Bahribaba Parkı girişinde açılan hizmet bürosuna, asansör ve yürüyen merdiven ile ulaşımın kolay olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsan odaklı tüm proje ve yatırımlarda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemelere yer vermeye özen gösteriyoruz. Özellikle eğitim ve rehabilitasyon alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nin de dikkatini çekmiş durumda. Eksikliklerimiz var ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yaptıklarımızdan fazla yapacaklarımız var. Birbirimize yardımcı olmamız lazım. Yalnız engelliler için değil, bu kentte yaşayan herkesin yaşam stardardını yükseltme görevimiz var. Çalışmalarımızı, bunun bilinci içinde yürütüyoruz.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber