Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Mart

Haydi kadınlar, eğitime!

TÜMÜ PAYLAŞ

Haydi kadınlar, eğitime!
Haydi kadınlar, eğitime!
Haydi kadınlar, eğitime!
Haydi kadınlar, eğitime!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bilgiye ve hizmete ulaşmada sorun yaşayan kadınlarda sağlık bilincinin yükseltilmesi ve yaşam kalitesinin geliştirilmesi amacıyla hazırladığı Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na Çarşamba günü başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirebilmek ve temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) hazırladı. 22 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te başlayacak 13 haftalık program, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı işbirliğiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Aktif katılım önemli
Kadın Sağlığı Eğitim Programı, kapalı grup çalışması ile her hafta 90 dakikalık modüller ve görsel eğitim materyalleri eşliğinde uygulanacak. Kadınların aktif katılımını sağlamak amacıyla düzenlenmiş eğitim programında temizlik ve beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, iletişim, cinsellik, haklar, çocuklar, ergenler ve genel sağlığı koruyucu davranışlar anlatılacak.

5 yılda 7 bin kadın katıldı
İzmir'in pek çok ilçesinde, okullarda, sosyal destek merkezlerinde, sivil toplum kuruluşlarında uygulanmaya başlanan KSEP Eğitimi, alt ve orta gelir seviyesinde, bilgiye ve hizmete ulaşma konusunda sorun yaşayan kadınların sağlık bilincinin yükseltilmesini ve yaşam kalitesinin geliştirilmesini hedef alıyor.
2012 yılından bu yana sürdürülen programda 7000'den fazla kadın eğitime alındı.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber