Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Mart

Köprüler kuran festival başladı

TÜMÜ PAYLAŞ

"Köprüler kuran festival" başladı
"Köprüler kuran festival" başladı
"Köprüler kuran festival" başladı
"Köprüler kuran festival" başladı
"Köprüler kuran festival" başladı
"Köprüler kuran festival" başladı
"Köprüler kuran festival" başladı
Bir İzmir markası haline gelen "İzmir Uluslararası Kukla Günleri" törenle başladı. Festival gruplarını yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'nin en aydınlık kenti İzmir'i daha da aydınlık yapabilmek için kültür sanattan başka tutunacak dalımız yok. Bunun için çalışıyoruz" dedi. Festival Direktörü Selçuk Dinçer ise güvenli olmadığı için yabancıların gelmekte kaygı duyduğu Türkiye'de kukla günleri süresince 20 ülkeden 200 sanatçıyı İzmir'de konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 11'incisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.   2 - 19 Mart tarihleri arasında 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosunu, 45 mekanda 42 gösterimle, 176 kez  kuklaseverlerle buluşturacak festivalin açılış töreni de oldukça renkli oldu. Başarılı tiyatro oyuncusu ve yönetmen Gürol Tonbul'un sunuculuğunu üstlendiği gecede Almanya'dan gelen kukla grubu "Dirty Granny Tales",  "Didi'nin Oğlu" isimli bir gösteri yaptı. Müzik, kukla tiyatrosu, animasyon ve danstan oluşan gösteri büyük beğeni aldı.  

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivali 11 yıldır düzenleyen organizasyon komitesine teşekkür ederek, "Çok zor bir iş. Ama aşkla yapılan bir iş. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak  biz de kentimizi kültür sanat kenti yapmak için çaba gösteriyoruz. Bir çok etkinlik yapıyoruz. İzmir insanı, doğası ve tarihi ile çok özel bir kent.  Türkiye'nin aydınlık kentini daha da aydınlık  yapabilmek için tutunabileceğimiz dal kültür sanattır" diye konuştu.

200  tanıtım elçimiz var
İzmir Uluslararası Kukla Günleri Festival Direktörü Selçuk Dinçer, festivalin kentin kültür yaşamına, dünyaya açılmasına olanak sağladığını belirterek, en büyük arzularının İzmir'de bir kukla tiyatrosunun kurulması olduğunu belirtti.  Ülkede son bir yıl içinde çok şey yaşadıklarına değinen Dinçer,  bu sene festivale yabancı konukları katmakta zorluk çektiğini vurgulayarak, "Türkiye batıda içinde bulunduğu durumdan çok daha farklı algılanıyor ve algılatılıyor. Türkiye'ye gelecek konuklarımıza burasının güvenlik açısından kendi ülkelerinden çok da farklı olmadığını anlatmaya çalıştık. Bu yıl festivalimizin sloganını 'kukla köprüler kurar' olarak belirledik. Kukla gerçekten de köprüler kurdu. Bu yıl festivalimize 20 ülkeden 200'e yakın sanatçı geliyor. Gelen sanatçılar da 'iyi ki gelmişiz' dediler. 200 elçimiz binlerce kişiye ulaşarak ülkemizi tanıtıp anlatacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından festivale katkı koyan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Sanatçı Safinaz Alican tarafından özel olarak hazırlanan ve hayal kahramanlarını içiren plaketler de festival açılışını renklendirdi. Plaketler kişilerin ve kurumların rol kimliklerine göre hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise üzerinde beyaz güvercin olan bir plaket takdim edildi. 

Büyükşehir'den 9 ilçede 12 ücretsiz oyun
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kukla gösterimlerinin programı şöyle:
Bulgaristan'dan gelen kuklacılar, 3 Mart Cuma günü Karaburun Belediyesi Düğün Salonu'nda, 11.00 ve 14.00’te sahneye çıkacak. Aynı grup 6 Mart Pazartesi günü Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi'nde yine aynı saatlerde, 11.00 ve 14.00’te “Sincap Max” isimli oyunu sunacak.
6 Mart'ta Çiğli Kültür Merkezi'nde saat 11.00 ve 14.00’te Fransa'nın “Avare” isimli oyunu sahnelenecek.
7 Mart Salı günü Bornova Kültür Merkezi'nde Slovenya'nın “Bak Şu Kuşa” oyunu izleyicilerle buluşacak. Oyunun seansları 11.00 ve 14.00.8 Mart Çarşamba günü İspanyolların “Tek Başına” isimli oyunu 14.00 ve 20.00 saatlerinde Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde olacak.
9 Mart Perşembe günü Seferihisar Kültür Merkezi'nde saat 11.00 14.00'de Belçikalı kuklacıların “Otzi ve Potzi” adlı oyunu var. Yine 9 Mart'ta Menderes Belediyesi Nikah ve Kongre Salonu'nda İspanya ekibinin “Yedi Keçi Yavrusu” isimli kukla gösterimi, 11.00 ve 14.00'de saatlerindeki iki ayrı gösteride izleyicilerle buluşacak. 9 Mart'ta Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu'nda Bulgar kukla göstericilerinin “Palyaço ve Sevimli Kuklalar” isimli oyunun seansları da yine 11.00 ve 14.00.
10 Mart'ta İspanyol kukla ekibi “Yedi Keçi Yavrusu” ile kukla severlerin karşısına bu sefer Bergama Kültür Merkezi'nde saat 11.00 ve 14.00'de izleyicilerle buluşacak.
13 Mart'ta Almanya gösteri ekibi, Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda saat 11.00 ve 14.00'de “Olağanüstü Yolculuk”la sahne alacak. Alman kuklacılar, 17 Mart'ta ise Bergama Kültür Merkezi'nde 11.00 ve 14.00 seanslarıyla izleyiciyle buluşacak. 
İran Ekibi, 14 Mart'ta saat 11.00 ve 14.00'de “Kuşi ve Muşi” oyununu Torbalı Belediyesi Konferans Salonu'nda sergileyecek.
16 Mart saat 11.00 ve 14.00'de Urla Belediyesi Atatük Kültür Merkezi'nde İspanyollar bu kez de “Muhteşem Carlini” oyununu sahneleyecek. Aynı gün Torbalı Belediyesi Kültür Salonu'nda Arjantin ekibi kukla severlerin “Düş Gezgini” adı oyunu var. Bu gösterinin saatleri 14.00 ve 20.00.
17 Mart’ta Seferihisar Kültür Merkezi'nde İtalyan kuklacılar sahne alacak. “Ayakların İzinde” adlı oyunun seansları 14.00 ve 20.00.

Kukla coşkusu sokaklara taşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi”de kukla festivali kapsamında yollara çıkacak. İzmir’in en işlek cadde ve meydanlarında sahnelenecek oyunlar, vatandaşları festival coşkusuna ortak edecek. Festival kapsamında kentte bulunan İspanya ve Bulgaristan ekipleri, 12 farklı meydanda 4 oyunu “Gezici Sanat Kamyonu” ile sahneleyecek.
Gösterimler Buca Forbes Caddesi, Alsancak Dominik Caddesi, Kemeraltı girişi, Bornova Meydanı, Bayraklı Sevgi Yolu, Çiğli Kasaplar Meydanı, Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Bornova Küçük Park, Gültepe Semt Merkezi önü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Heykeli önü, Üçyol Metro, Bornova Metro ve Fahrettin Altay Metro'da gerçekleştirilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber