Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

27° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

27
Ocak

KENT ESTETİĞİNE ÖNEM, KAÇAK AFİŞE ÖNLEM

TÜMÜ PAYLAŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentte çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ve pankartlara karşı mücadelesi tüm hızıyla sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin ana caddeleri, bulvarları ve meydanlarda düzenin korunması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, ilçe belediyelerin zabıta müdürlükleri ile koordineli bir çalışmayı sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de görüntü kirliliğiyle mücadelemiz 2006 yılında da etkin bir biçimde sürecek. Vatandaşlarımızın, yasalara ve kent estetiğine uygun şekilde ilan ve reklam çalışması yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Şehir içinde uygunsuz yerlere ya da izinsiz olarak asılan bez pankart, kağıt afişler ve reklam tabelalarını kaldıran İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, harç ve rüsumları yatırılmamış veya belirlenen yerler dışına asılmış afişleri de tek tek topluyor, sorumlular hakkında da yasal işlem uyguluyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2005 yılı boyunca 301 adet reklam levhası ve yol panosu, 5 bin 476 adet bez pankart ile 3 bin 150 adet kağıt afiş olmak üzere toplam 8 bin 657 adet kaçak afiş ve tabela topladı.

Geçtiğimiz yıl uygunsuz yerlere afiş asan 350 kişi ve firmaya ihtarname çekildiğini belirten yetkililer, ihtara uymayan 49 kişiye Zabıta ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni aracılığıyla toplam 22 bin 425 YTL para cezası uygulandığını kaydettiler.

NEREDEN İZİN ALINIYOR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ışıklı, ışıksız tabela ve reklam panosu, bez afiş asanlar ile el ilanı dağıtmak isteyenlerin, İzmir İlan Reklam Yönetmeliği’nin 15. Maddesi uyarınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Plan Program Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurmaları gerekiyor. Sosyal, kültürel ve politik amaçlı etkinlikleri duyurmak için yapılacak söz konusu müracaata olumlu yanıt geldikten sonra, ilan ve afişler bir hafta süreyle asılabiliyor.

NERELERE PANKART ASILABİLİR?

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde metropol alanda toplam 12 noktada, 4 metrelik bir alanda sabit bez pankart asılmasına izin veriliyor. Bunlar; Üçyol Meydanı Halide Edip Adıvar girişi dolmuş durakları yanı, Hatay Susuzdede Parkı karşısı, Karabağlar giriş istinat duvarı, Mithatpaşa Caddesi İzmir kız Lisesi Otobüs Durağı gerisi, Gaziemir Meydanı, Bayraklı’dan Altınyol’a giriş sağ taraf, Karşıyaka Anadolu Caddesi üzeri Askeriye karşısı, Karşıyaka Soğukkuyu camii yanı, EGS Mavişehir girişi sağ taraf, Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi panosu yanı, EGS Park karşısı Dörtyol otobüs durağı yanı boş alan, Carrefour Alışveriş Merkezi girişi sağı taraf mevcut bilboardların yanı, Bornova E.Ü. Kampusü girişi sol taraf.

KİMLER İLAN REKLAM BEYANI VERECEK?

5216 Sayalı Yasa uyarınca Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ışıklı, ışıksız tabela ve reklam panosu, bez afiş asanlar ile el ilanı dağıtan kişi ve kurumlar, ilan reklam beyannamesi vermekle yükümlü.

BEYANNAME NEREYE VE NASIL VERİLECEK?

Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki meydan, bulvar, 17 metreden geniş ana cadde ve karayollarında bulunan tabela ve panolar için Büyükşehir Belediyesi’ne, sokaklardaki tabela ve ilanlar için ise bağlı bulunulan ilçelerin belediyesine beyanname verilecektir. Beyannameler belediyelere elden verilebileceği gibi posta ile (taahhütlü olarak) de gönderilebilir.

VERGİ NE ZAMAN VE NERELERE ÖDENECEK?

İlan reklam vergilerinin, Ocak ayının l ile 31'i arasında beyan edilerek aynı dönemde ödenmesi gerekiyor. Söz konusu vergiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gelir Müdürlüğü İlan Reklam Servisi’ne tahakkuk ettirilerek;
a- Büyükşehir Belediyesi veznelerine
b- Ziraat Bankası Kurumsal Şube 377 11 746-5002
c- Vakıflar Bankası Finansmarket Şube 004-203 1618
d- Posta çeki ile 148864 nolu hesaplarına yatırılabilir. Damga vergisi 9.80 YTL. tahsil edilecek.

Danışma için telefon numaraları : 482 11 70/12 40 -12 21
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ulaşılabilecek telefon ve adresler :
Telefon : 489 78 45 - 482 11 70 / 283
E-posta : him@izmir.bel.tr

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber