Bornova İnönü Mahallesi’ndeki yağmur suyu sorunu çözülüyor

Bornova İnönü Mahallesi’ndeki yağmur suyu sorunu çözülüyor
İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlarda sıkıntı yaşanan Bornova İnönü Mahallesi’ne 10 kilometrelik yağmur suyu hattı ile 8 kilometrelik atık su hattı döşeyecek. 7.2 milyon liralık yatırım önümüzdeki günlerde başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü,   Bornova İnönü Mahallesi’nde Barboros, Özdar, Şehit Mustafa, Ersoy, Turgut Reis, Hürriyet caddelerini kapsayan bölgede 10 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşeyecek. Ayrıca 8 kilometre uzunluğunda eskimiş atık su hatları da yenilenecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak imalatlar bir yılda tamamlanacak ve 7 milyon 175 bin liraya mal olacak.

Daha önce gerçekleştirdikleri yağmur suyu yatırımı ile Atatürk Mahallesi’ndeki yağmur suyu sorununu çözdüklerini belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “İnönü Mahallesi’nin suları da Atatürk Mahallesi’ne geliyordu. Bu yatırım ile hem İnönü Mahallesi’nin yağmur suyu sorununu çözeceğiz hem de Atatürk ve Kızılay Mahallesi’ne ulaşan yağmur sularını toplamış olacağız” diye konuştu.