Maliye Bakanlığı, İzmir’i örnek gösterdi

Maliye Bakanlığı, İzmir’i örnek gösterdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Birimi Başkanlığı tarafından 2015 yılında gerçekleştirilen ve henüz kamu idarelerinde uygulamasına sık rastlanmayan Bilgi Teknolojileri Denetimi çalışması, Maliye Bakanlığı tarafından “paylaşılmaya değer iyi uygulama örneği” olarak değerlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Denetim Birimi Başkanı Cahit Kurtulan, Antalya'da gerçekleştirilen VII. Kamu İç Denetçi Eğitim Programı kapsamında, kamu idareleri iç denetim birim başkanlarının katıldığı oturumda İzmir örneğini anlattı.

Bilgi teknolojileri alanında yaptığı yatırımlarla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanımını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ilk kez bilgi teknolojileri denetimi gerçekleştirmiş, denetimin sonuçlarını Şubat ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı bir toplantıda üst düzey yöneticilere sunulmuştu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yeni hedef, ISO 27001 (Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi) sertifikasının alınması olarak belirlendi.