Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

21
Mayıs

Müziğin ezgileri tarihle buluşacak

TÜMÜ PAYLAŞ

Müziğin ezgileri tarihle buluşacak
Müziğin ezgileri tarihle buluşacak
Müziğin ezgileri tarihle buluşacak
Müziğin ezgileri tarihle buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki ayrı müzik türünün en başarılı örneklerini iki tarihi mekanda müzikseverle buluşturacak. İzmir’in farklı, zengin yapısının göstergelerinden olan Aziz Vukolos Kilisesi ve Doğanlar Şapeli’nin tarihi duvarları, müziğin ruhuyla birleşecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009’da restore edip kente kazandırdığı Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi’nde 23 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek olan barok müzik  konseri, saat 20:30’da başlayacak. 2008 yılında Bülent Oral ve Hakan Özaytekin tarafından kurulan İzmir Barok grubu, bu müzik türünü Barok dönem çalgıları ile çalan Türkiye’deki tek grup olarak biliniyor. Girişlerin ücretsiz olduğu konserde, 16. Yüzyıl'dan 18. Yüzyıl ortasına kadar olan Avrupa ve Osmanlı saray müzikleri, dönemin enstrümanları ve stili seslendirilecek.

Çello, piyano perküsyon ve ney
2011 yılında kurulan ve başarılı çalışmalara imza atan Burcu Karadağ ve Karadağ Ensemble ise İzmirli müzikseverlerle 26 Mayıs Perşembe günü saat 20:30’da Bornova'daki Doğanlar Şapeli'nde buluşuyor. Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan konserde Türk Sanat Müziği,  Türk Halk Müziği, etnik müzik ve dünya müziği repertuarından seçkin eserler, çello - piyano perküsyon sazlarının eşliğinde ney enstrümanının solistliği ile alışılmışın dışında bir yorum ile seslendirilecek.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber