Dişhekimleri Fuar İzmir’de buluştu

Dişhekimleri Fuar İzmir’de buluştu
Bu yıl 22. si gerçekleştirilen Uluslararası Dişhekimliği Kongre’sine ev sahipliği yapan İzmir, 5 bini aşkın katılımcıyla en büyük kongre organizasyonuna da imzasını atmış oldu.

Fuar İzmir, Türk Dişhekimleri Birliği’nin (TDB) 5 bini aşkın katılımcıyla gerçekleştirdiği 22. Uluslararası Diş Hekimleri Kongresi ile ExpoDental Fuarı’na ev sahipliği yapıyor.
Açılış kurdelasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ve İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Alpgöz’ün birlikte kestiği 3 günlük etkinlikte, ağız ve diş sağlığının genel sağlık üzerindeki rolünün ağırlıklı olarak vurgulandığı paneller ve pratikte mesleğin icrasında faydalı olacak bilgiler sunulurken, ExpoDental Fuarı’nda ise sektöre ilişkin son teknolojiler sergileniyor.
22. Uluslararası Diş Hekimleri Kongresi’nin bir diğer özelliği ise, 14 ay önce açılan Fuar İzmir’de bugüne kadar düzenlenen en geniş katılımlı kongre olması..

İzmir kongreler şehri olmaya aday

Kongrenin basın toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilk kez böylesine geniş katılımlı bir kongreye ev sahipliği yaptıklarını ve bundan büyük onur duyduklarını söyledi. Atatürk’ün direktifleriyle ‘fuar ve kongreler kenti’ olarak görevlendirilen İzmir’in bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için kendini sürekli geliştirdiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Fuar alanında zaten kendini kanıtlamış bir kentiz.  Şimdi bunun yanına kongreciliği de ekleyerek bir adım daha önde olmak istiyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayarak, “Bayramlar bize, o anın ruhunu ve mücadelesini anlatır. Kurtuluş mücadelesini verip bizi bağımsızlığa kavuşturduğu ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bize armağan ettiği için Ata’mıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. O’nun armağanı olan bu anlamlı günleri daima yaşatacağız” dedi.

Dişhekimliği camiası İzmir’de buluştu
TDB Genel Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel ise 22. Uluslararası Dişhekimleri  Kongresi’ni  Atatürk’ün aydınlanma meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs’ta, Ege’nin incisi İzmir’de başlatmaktan duydukları onuru belirterek sözlerini söyle sürdürdü: “Türk Dişhekimleri Birliği’nin uzun yıllardan beri düzenlediği bu kongre, akademisyenlerin, öğrencilerin, ağız diş sağlığı ürünü üreten firmaların yani tüm camianın bir araya geldiği, Türkiye’de yapılan en büyük kongredir. 5 bini aşan katılımcının yer alacağı bu büyük organizasyon, dişhekimleri camiasında başarılarının artmasına yardımcısı olacaktır. 400’e yakın bildirgeyle akademisyenler sunumlarını gerçekleştirecektir. İzmir’le buluşmanın heyecanı içerisindeyiz. Bize imkanı verip, muhteşem kongre ve fuar alanını bize açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve İZFAŞ’a teşekkürlerimi sunuyorum.”