Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Mayıs

’’Terörün belimizi bükmesine izin vermeyelim’’

TÜMÜ PAYLAŞ

’’Terörün belimizi bükmesine izin vermeyelim’’
’’Terörün belimizi bükmesine izin vermeyelim’’
’’Terörün belimizi bükmesine izin vermeyelim’’
’’Terörün belimizi bükmesine izin vermeyelim’’
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ardı arkası kesilmeyen şehit haberleri nedeniyle 19 Mayıs’ı coşku içinde kutlayamadıklarını söyledi. Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, “Yollar yapılır, meydanlar süslenir, anıtlar yerlerini bulur ama yüreğimizi parçalayan terör yok olmadıkça, hiç birimizin ne tadı kalır ne tuzu.. Artık terörün belimizi bükmesine izin vermemeliyiz. Bütün bu problemlerin üstesinden ancak birlik olarak geliriz. Türkiye’nin bu olayların altından kalkma gücü var. Yeter ki insanları sevelim, menfaatleri bir kenara bırakalım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova’da yapımı tamamlanan Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı’nın açılış töreninde önemli mesajlar verdi. 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın aslında olması gerekenden daha coşkulu ve neşe içerisinde kutlanacağını ama ülkemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle son derece üzgün olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, “Gün geçmiyor ki, terörün ülkemizde yaşanmadığı bir an olsun. Hemen hemen her gün ayrı bir acıya bürünüyoruz. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelen haberle yine yürekler yangın yerine döndü. Çok sayıda da yaralı askerimiz var. Gazilerimize acil şifalar, şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Dayanışma çağrısını yineledi
Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yollar yapılır, meydanlar süslenir, anıtlar yerlerini bulur ama bu içimizi parçalayan terör yok olmadıkça hiç birimizin ne tadı olur ne tuzu.. Eğer dayanışma içerisinde olursak, lokmamızı paylaşırsak tüm zorlukların üstesinden geliriz. Ve terörün belimizi bükmesine izin vermemeliyiz. Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimiz şehit oluyor. Her gün içimiz kan ağlıyor. Biz bu terörün üstesinden nasıl geleceğiz? En önemli soru bu! Siyasi, ticari amaçlarla veya kendi menfaatlerimiz uğruna ülkeyi yönetmezsek, halkın çıkarları uğruna çalışırsak, her zorluğa göğüs gereriz. Ülkeyi bir bütün olarak düşünmemiz gerek. Sen ondansın, bu bundan dememek gerek. 7’den 70’e dayanışma içerisinde olursak, toplum birliği için uğraşırsak başarırız. Çünkü biz güçlü bir milletiz, birbirine bağlı bir milletiz, zengin bir milletiz. Bütün bu problemlerin üstesinden ancak birlik olarak geliriz. Türkiye’nin bu olayların altından kalkma gücü var. Yeter ki, insanları sevelim, menfaatleri bir kenara bırakalım.

“Çalmadım, çaldırmadım”
Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yükselen kredi notuyla ilgili olarak da şu tesbitlerde bulundu: “2004 yılında Türkiye’nin en borçlu 3 belediyesinden biriydik. Ben bu borçları ödemek için parayı evimden getirmedim. Çalmadım, çaldırmadım ve çok çalıştım. Devletin parası, vatandaşın parası olduğu için harcarken kendi paramdan daha çok sahip çıktım. Sonuçta İzmir kalkındı, belediye kalkındı, halk kazandı. Bu ülke bu kadar güçlü ki! İşte size Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir’de yapmış olduğumuz, dünyanın kabul ettiği örnek.”


TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber