İzmir’den Türkiye’ye “Gündoğdu mesajı”

İzmir’den Türkiye’ye “Gündoğdu mesajı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde, yarın Gündoğdu’da 10 bin kitap dağıtacak. Kordon’da hazırlanmış özel alanlarda kitap okuyan binlerce İzmirli, Türkiye’ye çok önemli bir mesaj verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkulu etkinliklerle kutluyor. 18 Mayıs Çarşamba günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Kitap Kozası” etkinliği düzenlenecek. Gündoğdu Meydanı'nda saat 15.00'de başlayacak etkinlik kapsamında, özel olarak hazırlanmış çadırlarda gençlere ve çocuklara 5 bini Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’u olmak üzere 10 bin ücretsiz kitap dağıtılacak. Kitap okumak isteyenler için oturma düzenlerinin kurulacağı Gündoğdu’da çok renkli, İzmir’in aydınlık yüzüne yakışan görüntüler oluşacak.

Bayram coşkusu
19 Mayıs Perşembe günü de bayram coşkusu Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak. Saat 15.00'de başlayacak 19 Mayıs Gençlik Şöleni kapsamında gençlere yönelik oyun grupları kurulurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları çeşitli gösteriler sunacak. Günün en ilginç etkinliği ise Color Addicts Grafiti Show grubu tarafından gerçekleştirecek. Grafiti sanatçıları, alanda kurulacak duvarda İzmir’i anlatan renkli çalışmalara imza atacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki 19 Mayıs etkinlikleri, Pazar günü yapılan Gençlik Yol Koşusu ile başladı. İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğiyle düzenlediği Gençlik Festivali ise bugün sona eriyor.

İzmir ve ilçelerinin  gençlik meclisleri, İzmir üniversitelerinin gençlik toplulukları, gençlik konularında örgütlü sivil toplum kuruluşları ile bilim, sanat, spor ve sosyal sorumluluk alanında gençlerden oluşan gönüllüler ve platformlarının katıldığı “Genç İzmir Festivali” (GİzFest) Kültürpark çim alanında yapılıyor.