Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

16
Mayıs

Hasan Tahsin gururu

TÜMÜ PAYLAŞ

Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
Hasan Tahsin gururu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2015 yılı geleneksel Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması ile Hasan Tahsin Teşvik Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.  İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması’nda 19 dalda ödüllendirilmeye değer bulunan 21 gazeteci ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent yaşamına kazandırılan Aya Vukla (Aziz Voukolos) Kilisesi’nde düzenlenen törenle aldı.

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanarak Silivri Cezaevi’nde mecburi ikamet zorunda bırakılmaları karşısında “Umut Nöbeti” başlatan gazeteci-yazar Mete Akyol ile Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması Büyük Jürisi tarafından 2015 yılı Onur Ödülü’ne değer bulundu. Mete Akyol ile Pınar Türenç’e ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen birlikte verdi.

Başkan’dan önemli mesajlar
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin bağımsızlığı için 31 yaşında kendi canını feda eden gazeteci Hasan Tahsin’in anısını yaşatmak için düzenlenen yarışmada dereceye girenlere başarılar dileyerek, şunları söyledi:
“O tarihten bugüne kadar gazeteciler, düşün insanları, ilerici ve aydınlar, bu ülkede bazen kurşunlandı,  bazen hapislerde çürütüldü,  bazen de yurt dışına kaçmak zorunda bırakıldı. Bugün gazeteciler, aydınlar hala susturulmaya, engellenmeye, korkutulmaya çalışılıyor. Sabah gazeteleri açtığımızda insan haklarına, cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe, yani Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine çok büyük bir saldırı altında olduğumuzu görüyoruz. Zaman zaman ‘Nereye gidiyoruz?’ diye endişeye kapılıyoruz. Endişeye kapılmayacağız. Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, yine kendi gücümüzle, ulusumuzun gücüyle, aydınlarımızın, ilericilerin gücüyle aydınlığa ulaşacağız. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Sizlerin de inandığını biliyorum” diye konuştu.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber