Siz hala gezmediniz mi?

Siz hala gezmediniz mi?
Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi’nde yer alan ve İzmir’in ulaşım tarihini renkli objelerle anlatan sergi, yaşadıkları kenti daha yakından tanımak ve belleklerini tazelemek isteyen İzmirlilerin büyük ilgisini görüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) açılan "Kent ve Ulaşım" sergisi 2,5 ayda 4 bini aşkın ziyaretçiyle buluştu.
Şubat sonundan bu yana açık olan ve ücretsiz gezilebilen sergide, İzmir'in ulaşımı, günlük yaşam, demiryolu, deniz, hava ve kara ulaşımı olmak üzere beş ayrı bölümde anlatılıyor. İzmir'in ulaşım tarihi konusunda bilgi vermek ve kentlilik bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan sergide, çeşitli bilgi ve objelerin yanı sıra eski teleferik vagonu, troleybüs ve itfaiye aracı da bulunuyor.

"Kent ve Ulaşım Sergisi"ne randevulu gelen gruplar ücretsiz rehberlik hizmetinden de faydalanıyorlar. Bir yıl boyunca açık kalacak olan sergi, Pazar dışındaki günlerde 09.00 – 16.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Öte yandan, Çağdaş Drama Derneği İzmir Şubesi tarafından, ilköğretim 3. ve 4. sınıflara yönelik olarak APİKAM’da gerçekleştirilen yaratıcı drama çalışmaları da büyük ilgi görüyor. Ücretsiz düzenlenen “Yaratıcı Drama Yöntemiyle Kent ve Ulaşım Eğitimi Çalışması”na katılmak isteyen okullar ve sergiyi rehber eşliğinde ziyaret etmek isteyen gruplar, apikam@apikam.org.tr adresinden ya da 293 39 05 – 01 numaralı telefonlardan randevu alabilirler