Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anıldı

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin anıldı
İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atarak Milli Mücadele’yi başlatan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin, Konak’ta İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

İzmir’in işgalinin başladığı 15 Mayıs 1919’da Yunan askerlerine ilk kurşunu atan ve orada şehit edilen Gazeteci Hasan Tahsin, İzmir’deki İlk Kurşun Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.  Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel ve Musa Çam ile Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, Konak Belediye Başkanı Sema Bekdaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu öğrencilerinin de hazır bulunduğu tören saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen anıta çelenk koydu. Törende konuşan Dikmen, Şehit Gazeteci Hazan Tahsin’in attığı ilk kurşunun Türk ulusunun özgürlük sembolü olduğunu belirterek, “Hasan Tahsin o ilk kurşunu özgür bir ülke ve millet için atmıştır. Hasan Tahsin’in ruhu Türkiye’de birçok gazetecide yaşamaya devam ediyor. Bugün aynı inanca sahip gazeteciler basın özgürlüğüne sıkılan kurşunların hedefi oldu. Bugün ülkemizde gazeteciler susturulmaya çalışılıyor. Gazetelere el konulurken, yabancı gazeteciler bile gözaltına alınıyor. Biz Cumhuriyet’in ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan gazeteciler, dayanışma içinde mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.