Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

15
Mayıs

Ata için koştular

TÜMÜ PAYLAŞ

Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Ata için koştular
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 700 sporcu ve vatandaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “19 Mayıs Gençlik Koşusu”nda buluştu. 10 kilometrelik parkur büyük heyecana sahne oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘yol koşusu’ düzenledi. Koşuya, Türkiye’nin dört bir yanından 700’e yakın sporcu ve vatandaş katıldı. “Büyük Erkekler”, “Genç Erkekler”, “Büyük Bayanlar”, “Genç Bayanlar”ın dışında bu yıl koşuda master yarışçılar da vardı.
7’den 77’ye her yaş grubunun ilgi gösterdiği yarışın Cumhuriyet Meydanı’ndaki startını İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi. Yarış öncesi kısa bir konuşma yapan Aydoğan, “19 Mayıs, Türk ulusunun ateşle imtihana başladığı gündür. Türk ulusu büyük koşusuna ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek başlamış ve  İzmir’de zaferle sonuçlandırmıştır. Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelerek yarışlara katılan duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ulus büyük güçlükleri yenmiştir. Bu ülke, sizler var olduğunuz sürece geriye gitmeyecektir” dedi.
Sporcular, koşu nedeniyle trafiğe kapatılan Cumhuriyet Meydanı-Küçükyalı arasındaki 10 kilometrelik parkurda koştu.

İşte dereceye girenler
“Genç Erkekler” kategorisinde Bekirhan Kabadayı ((Kütahya) birinci olurken, ikincilik ödülünü Abdurrahman Gediklioğlu (İzmir), üçüncülük ödülünü Cengiz Aktaş (Erzurum) aldı.
“Büyük Erkekler” kategorisinde birinciliği Alper Demir (Kütahya) kazanırken, ikincilik ödülünü Yusuf Alıcı (Erzurum), üçüncülük ödülünü ise Khalid Azzaloualıdıne (Denizli) kazandı.
“Genç Bayanlar” kategorisinde Sümeyye Erol (Antalya) birinci olurken, ikinci Ruveyda Gökduman (İzmir), üçüncü Kısmet Türker (İzmir) oldu.
“Büyük Bayanlar” kategorisinde Ekin Esra Kalır (Ankara) birincilik ödülünü kazanırken, ikincilik ödülü Svetlena Shepeleva (İstanbul), üçüncülük ödülü ise Nursel Karataş’ın (Mersin) oldu. Dereceye girenlere para ödülü ve kupa verildi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber