Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

13
Mayıs

Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi

TÜMÜ PAYLAŞ

Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
Bakan Eroğlu “müjdeyle” geldi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’da kurmak istediği ancak Orman Bölge Müdürlüğü’nden olumlu görüş alınamadığı için ÇED başvurusu yapılamayan katı atık bertaraf tesisi konusunda “olumlu görüş” verdiklerini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir süre önce üç bakanlıkta gerçekleştirdiği Ankara temasları ilk meyvesini verdi. Kemalpaşa’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı’na katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başkan Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek katı atık bertaraf tesisisin önünü açtıklarını müjdeledi. İzmir Valisi Mustafa Toprak,  İzmir Milletvekili Atilla Sertel, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’in de eşlik ettiği ziyarette Bakan Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’da kurmak istediği ancak iki yıldır Orman Bölge Müdürlüğü’nden olumlu görüş alamadığı için ÇED başvurusu yapamadığı “Katı Atık Bertaraf Tesisi” ile ilgili yer sorununu çözdüklerini, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait alanda tesisin yapılması için olumlu görüş verdiklerini açıkladı. Bakan Eroğlu, “Başkanımız geçtiğimiz ay bakanlığımızı ziyaret etmişti; İzmir ile ilgili konuları görüşmüştük. İzmir’in en büyük problemlerinden biri katı atıkların bertarafıydı. Harmandalı kapasitesini aştı. Başkanımızın bizden talebi, tesisin yapılabilmesi için olumlu görüşün verilmesiydi. Yer sorunu çözüldü. Bir an önce proje yapılırsa İzmir için iyi olur” dedi.

Kemalpaşa Yiğitler Barajı için de 20 Mayıs’ta ihaleye çıkacaklarını, Narlıdere Alionbaşı Barajı’nı dere ıslahı ile birlikte yapmayı planladıklarını da söyleyen Eroğlu, “İzmir’in üç talebi vardı. Onu da yerine getirdik. Hem iade-i ziyaret yapalım hem de bizzat size müjde verelim diye geldik.  İzmir Ege Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı.  Buraya bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu bölgenin milletvekili olarak, İzmir’e güzel hizmetler yapacağız. Gediz’in kurtulması için de gereken çalışmaları yapıyoruz. Gediz’deki problem de bitecek inşallah” dedi.

Bakan Eroğlu’nun ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hem kentimize hem belediyemize onur verdiniz. Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili dün akşam sevinçli haberi aldık. Teşekkür ediyoruz.  İnşallah önümüzde bir engel kalmadı.  ÇED projesini de yapmıştık. Çevre ve Şehircilik  Bakanlığımıza arz edeceğiz. Dünya Bankası ile kredi görüşmelerini de yaptık. O da hazır. Hiçbir problemimiz yok. Sadece izin bekliyorduk. İzmir halkı adına, belediyemiz adına, Harmandalı’da yaşayan vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber