Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Mayıs

İşte İzmir, işte Bayram

TÜMÜ PAYLAŞ

İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İşte İzmir, işte Bayram
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bayramı’nı 5 günlük çok renkli bir programla kutlayacak. Gençlik Festivali, konserler, grafiti şovları, oyun grupları, Gençlik Koşusu, eğlence atölyeleri, tiyatrolar ve kısa film gösterileri ile kentte tam bir “bayram havası” estirecek program, 5 bini Nutuk olmak üzere 10 bin kitabın ücretsiz olarak dağıtılıp okunacağı Gündoğdu Meydanı’nda çok renkli, İzmir’in aydınlık yüzüne yakışan görüntülere de sahne olacak.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde renkli ve anlamlı etkinlikler düzenlenecek. 15-19 Mayıs tarihleri arasındaki kutlama programında gençlere yönelik sportif ve kültürel etkinlikler ön plana çıkacak.

Yol Koşusu 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin etkinlikleri, 15 Mayıs Pazar günü yapılacak Gençlik Yol Koşusu ile başlayacak. Koşuya katılacak atletler, saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndan start alacak. 10 bin metrelik parkurda yapılacak 19 Mayıs Gençlik Koşusu, Göztepe istikametinde Küçükyalı ayrımından dönülerek yine Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek. Koşuya ülkenin önde gelen atletlerinin katılması bekleniyor.

"GİzFest", İzmir'e gençlik katacak
16-17 Mayıs tarihleri arasında ise İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğiyle düzenlediği Gençlik Festivali gerçekleştirilecek.

İzmir ve ilçelerinin  gençlik meclisleri, İzmir üniversitelerinin gençlik toplulukları, gençlik konularında örgütlü sivil toplum kuruluşları ile bilim, sanat, spor ve sosyal sorumluluk alanında gençlerden oluşan gönüllüler ve platformlarının katılacağı “Genç İzmir Festivali” (GİzFest) Kültürpark çim alanında yapılacak. “İzmir’e Gençlik Katıyor!” sloganıyla düzenlenen GİzFest'de “Necati ve Saykolar” ve “Pilli  Bebek” konserleri; tiyatro, dans, ritim gibi çeşitli sahne gösterileri, sergiler, kısa film gösterimleri, eğlence atölyeleri, sokak oyunları gösterileri ile spor ve oyun alanlarının olduğu dopdolu bir program yer alıyor. Ayrıca festival süresince belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve üniversite toplulukları açacakları stantlarda gençlere yönelik çalışmaları tanıtacak.

Kitap kurtları Gündoğdu'ya
18 Mayıs Çarşamba günü, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen ve aynı zamanda kitap severlere güzel bir sürpriz niteliğindeki “Kitap Kozası” etkinliği düzenlenecek. Gündoğdu Meydanı'nda saat 14.00'de başlayacak etkinlik kapsamında, özel olarak hazırlanmış çadırlarda gençlere ve çocuklara 5 bini M.Kemal Atatürk’ün Nutuk’u olmak üzere 10 bin ücretsiz kitap dağıtılacak. Kitap okumak isteyenler için oturma düzenlerinin kurulacağı Gündoğdu’da çok renkli, İzmir’in aydınlık yüzüne yakışan görüntüler oluşacak.

19 Mayıs'ta şölen var
19 Mayıs Perşembe günü bayram coşkusu yine Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek şölenle doruğa ulaşacak. Saat 15.00'de başlayacak 19 Mayıs Gençlik Şöleni kapsamında gençlere yönelik oyun grupları kurulurken İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları çeşitli gösteriler sunacak. Günün en ilginç etkinliğini ise İzmirli grafiti sanatçıları tarafından gerçekleştirecek. Alanda kurulacak duvarda, sanatçılar dev boyutlarda bir İzmir portresi oluşturacak.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber