Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

11
Mayıs

Fuar lobisi

TÜMÜ PAYLAŞ

Fuar lobisi
Fuar lobisi
Fuar lobisi
Fuar lobisi
Fuar lobisi
Fuar lobisi
Fuar lobisi
Fransa ve Malezya büyükelçilerini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, her iki ülkeden de İzmir’deki fuarcılık faaliyetlerine daha yoğun katılım konusunda destek istedi. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) bu yılki partner ülkesi Malezya'nın Ankara Büyükelçisi aracılığıyla Malezya firmalarına haber gönderen Başkan Kocaoğlu, "Fuar İzmir" çatısı altındaki sektörel fuarlar için çağrı yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu, Fransa Büyükelçisi'nden ise yıllar sonra yeniden İEF'ye katılmalarını istedi.

Avrupa'nın en büyük ve en modern fuar tesislerinden Fuar İzmir'i açarak sektörün gelişimine altyapı hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ aracılığıyla da kıtalararası tanıtım atağını sürdürüyor. Fuarcılık sektörünün kent ekonomisinin itici gücü olacağına inanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise özellikle yabancı misyon temsilcileriyle gerçekleştirdiği tüm temaslarında bu konuyu gündeme getiriyor. Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'i İzmir'e yaptığı ziyaret kapsamında makamında ağırlayan Başkan Kocaoğlu, büyükelçiden ülkesinin İzmir Enternasyonal Fuarı'na yeniden katılması konusunda destek istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz sonbaharda Türkiye'deki görevine başlayan Büyükelçi Fries'e, Fransa'nın İEF'ye 45 kez katılarak bu alanda öncü ülkelerden biri olduğunu anlattı. Soğuk savaş yıllarının ardından fuardan çekilen Fransa'nın yeniden katılım göstermesini beklediklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, 8-11 Aralık tarihlerinde yapılacak Travel Turkey Fuarı için de davette bulundu.

Ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda etkili çalışmalar yapmak istediğini belirten Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Başkan Kocaoğlu'nun yaptığı daveti önemsediğini ve gereken temaslara hemen başlayacağını söyledi.  Konuk büyükelçiye ziyareti sırasında İzmir'in Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ve İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David eşlik etti.

Partner ülke Malezya'ya Fuar İzmir daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun diğer konukları ise Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Amran Mohamed Zin, Malezya İzmir Fahri Konsolosu Hüsamettin Şınlak ve Malezya – Türkiye Ticari İlişkiler Müdürü İdzham Abdul Hamid oldu. Malezya'nın 85. İzmir Enternasyonal Fuarı'na partner ülke olarak katılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin en büyük fuarcılık merkezi "Fuar İzmir" çatısı altındaki organizasyonlara Malezya firmalarının daha yoğun bir şekilde katılımını beklediklerini söyledi. Konuk Büyükelçi ise Malezya'nın Türkiye'de çok büyük yatırımları olduğuna dikkat çekerek, özellikle enerji ve sağlık alanında önemli girişimlere imza attıklarını dile getirdi. Büyükelçi Amran Mohamed Zin, İzmir'de Malezya firmaları açısından değerlendirilmesi gereken fırsatlar bulunduğunu ve fuarcılık faaliyetlerinin de bu anlamda önem taşıdığını ifade etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber