“Süt Kuzusu”nu resimle anlatacaklar

“Süt Kuzusu”nu resimle anlatacaklar
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Süt Kuzusu" projesi için resim yarışması düzenledi. Projeden faydalanan 3 ile 5 yaş arası çocukların katılabileceği "Süt Kuzusu Resim Yarışması" için son başvuru tarihi 20 Mayıs 2016. Süt Kuzusu projesinin kendileri için ne anlam ifade ettiğini çizmesi istenen çocuklar, başvuru formlarını http://www.izmir.bel.tr adresinden temin edebilecek. Malzeme seçiminin serbest bırakıldığı yarışmanın sonuçları 26 Mayıs günü açıklanacak ve dereceye giren miniklere bilgisayar armağan edilecek. Yarışmaya katılan çocuklara ayrıca sürpriz hediyeler dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan "Süt Kuzusu” projesiyle, 1 - 5 yaş grubu çocuklara iki haftada bir 4 litre süt dağıtıyor. Tire Süt Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştirilen  projeyle 60ekibin 385 mahallede kapı kapı dolaşarak dağıttığı sağlıklı sütler, Tire ilçesi ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin üreticinin ineklerinden sağılıyor.