Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

01
Mayıs

5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!

TÜMÜ PAYLAŞ

5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
5 bin İzmirli, iyilik için yarışacak!
Dünyanın 34 ayrı kentinde omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla aynı anda koşulacak Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı, 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak koşuya, kentin her kesiminden en az 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 8 Mayıs Pazar günü "koşamayanlar için koşuyorum" diyerek bu önemli sosyal projede yer alacak. Kentlerin sosyal duyarlılığını tüm dünyaya yansıtması açısından önem taşıyan organizasyon için kayıtlar www.wingsforlifeworldrun.com/tr sitesinde devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run", bu yıl 8 Mayıs’ta, 33 ülkeden 34 farklı lokasyonda, 100 bini aşkın katılımcıyla koşulacak. Uluslararası alanda büyük ses getiren organizasyonun Türkiye ayağına ise İzmir ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşecek "Wings for Life World Run"ın İzmir etkinliği için kayıt yaptıranların sayısı şimdiden 4 bini aştı. Kayıtların 3 Mayıs’a kadar süreceğini hatırlatan organizasyon yetkilileri, şu ana kadar 4 bini aşkın kayıt alındığını belirterek, yarış günü 5 binden fazla İzmirlinin katılım göstermesinin beklendiğini vurguluyor. 2015 yılındaki koşuya 3 bin 500 kişi katılmıştı. Dünyanın en büyük yardım organizasyonlardan biri olarak dikkat çeken "Wings for Life World Run"a 33 ülke ve 34 kentte toplam 100 binden fazla koşucunun katılması hedefleniyor.

İzmir tarihine geçecek
Yüzbinlerin aynı anda koşarak omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak yarattığı koşuda kayıtların kapanmasına sayılı günler kaldı. 8 Mayıs’taki koşu için start İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda saat 14.00’de verilecek. Ev sahibi 33 ülke içindeki en kalabalık koşulardan biri İzmir'de düzenlenecek. Herkesin katılabileceği yarışta tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı bugüne kadar İzmir’de yapılan en büyük koşu olarak dikkat çekmeye hazırlanıyor.

Rekor 80 km.
"Wings for Life World Run"ın farklı formatı da koşucular için ayrı bir deneyim yaratıyor. Koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlıyor. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, "global şampiyon" ilan ediliyor. Her yıl yükselen rekor mesafede de bu seneki yarışın hedefi 80 kilometre barajının üzerine çıkmak. Üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema 2014’te 78 kilometre, 2015’te 79 kilometre koşmuştu.

Takip aracını ünlü rallici Yağız Avcı kullanacak
www.wingsforlifeworldrun.com sitesinden kayıt olan koşucular, arkadaşlarını davet ederek oluşturdukları takımın koştuğu toplam mesafe ile takım sıralamasında da yer alabiliyor.Yarışın benzersiz bitiş çizgisi olan yakalama araçlarının direksiyonunda aralarında F1 pilotları David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz, motosiklet efsanesi Ricky Johnson, Stock Car Brasil ikonu Caca Bueno ve 28 tanınmış sima daha bulunacak. Türkiye’de ise ralli pilotu Yağız Avcı, İzmir’de yakalama aracının direksiyonunda oturacak. 8 Mayıs'ta yakalama aracı sürücüleri TSİ 14:30'da sürücülerin arkasından çok düşük bir hızla, ne kadar süre ve nereye kadar süreceklerini bilmeden kovalamaya başlayacak.
 
Ünlüler de destek veriyor
"Wings For Life World Run 2016" etkinliğine spor ve sanat dünyasından pek çok isim destek veriyor. İzmir’in basketboldaki gururu Pınar Karşıyaka basketbol takımı sezon başından beri tüm maçlarda yaptığı çalışmalar ve oyuncularının katılımıyla bu büyük organizasyonun tanıtımını üstleniyor. Dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen’le birlikte futbol dünyasından Arda Turan, Mario Gomez ve Atınç Nukan "Wings for Life Wolrd Run"u destekleyen isimler arasında yer alıyor. Gazeteci Yonca Tokbaş ve oyuncu Ayşe Tolga da İzmir ve İstanbul’daki tanıtım koşularıyla takipçilerini bu büyük koşuda yer almaya davet ediyorlar.

Tüm gelirler omurilik araştırmalarına
"Wings For Life World Run", Wings For Life Vakfı’nın omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004’te kurulan Wings For Life Vakfı’nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak. Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. "Wings For Life World Run"da ilk  iki yılda 7 milyon Euro gelir toplanarak rekor bağışa ulaşıldı. 2016 koşusunun hedefi bu çıtayı daha da yukarı çekmek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber