Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

30
Nisan

Sanat kenti İzmir

TÜMÜ PAYLAŞ

Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
Sanat kenti İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayında düzenleyeceği kültür-sanat etkinlikleri, kentte bahar coşkusunu yaşatmaya devam edecek. 30. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışına ev sahipliği yapacak olan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, ünlü Figaro’nın Düğünü Operası, caz aranjmanlarıyla seslendirilecek.

İzmir’de Mayıs ayı, Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden renkli etkinlikleriyle kültür-sanat açısından yine oldukça hareketli geçecek.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Grup Kızılırmak’ın solisti İlkay Akkaya saat 14.00'te Gündoğdu Meydanı’nda konser verecek.
3 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında  “11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali” düzenlenecek. “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” başlığı ile düzenlenecek festival 3 Mayıs’ta saat 19.00’da Sevinç Pastanesi önünden İzmir Mimarlık Merkezi’ne kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festival kapsamında Fuar Gençlik Tiyatrosu, İzmir Sanat, İZBETON Şantiye Alanı, Menderes Halkevi, İzmir Halkevi, Metin Altıok Kültür Merkezi, Çiğli Halkevi, Karşı Sanat Merkezi, Gültepe Halkevi, Egekent 2 Pazaryeri, Menderes Anfi Tiyatro, Buca Halkevi, Buca Ecevit Parkı ve Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösterimler ücretsiz olacak.

Caz ve klasik sevenler için
Kentin en prestijli kültür-sanat mekanı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Mayıs ayında birbirinden seçkin konserler ve sergilerle İzmirliler’e keyifli bir bahar yaşatmaya devam edecek.
AASSM, 3 Mayıs Salı günü,  BigBoomBass Quartet konserine ev sahipliği yapacak. Küçük Salon’da gerçekleşecek konserde kontrabas sanatçıları Ayça Kartari, Göksu Söker, Zeynep Çamoğlu, Bora Çamoğlu ve Cemre Burhan Çetin yer alıyor.  İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile İzmir Karşıyaka Oda Orkestrası sanatçılarından oluşan grup, farklı ülkelerin bestecilerinden ve müzik dönemlerinden eserler çalacak.

Figaro’nun Düğünü caz formatıyla büyüleyecek
4 Mayıs Çarşamba günü, Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da İzmirliler,  Figaro Goez Caz Projesi ile buluşacak. Mozart’ın aşk, tutku, sadakatsizlik, entrikalar gibi evrensel konuları ele aldığı Figaro’nın Düğünü Operası, caz aranjmanlarıyla seslendirilecek.  Konserde piyano sanatçısı Sabri Tuluğ Tırpan, soprano Seran Bilgi, bariton Güvenç Dağüstün, çellist Sedef Erçetin Atala, kontrabasta Volkan Hürsever ve davulda Nedim Ruacan’ı  yer alacak.
10 Mayıs Salı günü, keman sanatçısı Deniz Toygür ile piyano sanatçısı Simon Peguiron Ahmed Adnan Saygun’da Küçük Salon’da sahne alacak. Sanatçılar programlarında C.W Gluck, Le Van Beethoven, J. Brahms ve Fazıl Say’ın eserlerine yer verecek.
12 Mayıs Perşembe günü, AASSM Küçük Salon Duo Blanc et Noir konserine ev sahipliği yapacak.  Selin Şekeranber ile Yudum Çetiner’in piyanosu eşliğinde İzmirliler klasik müzik ziyafeti çekecek. Sanatçılar konserde Fazıl Say,  Moritz Moszkowski,  Sergei Rachmaninoff,  Aşık Veysel ile Astor Piazzolla’nın eserlerine yer verecek.
25 Mayıs Çarşamba günü, “Soğuk Rus Gecelerinden Sıcak Melodiler” konseriyle  soprano Nurdan Küçükekmekçi, tenor Ayhan Uştuk, bariton Serhat Konukman, Demet Eytemiz’in piyanosu eşliğinde İzmirliler’e müzik ziyafeti verecek.

Ünlü perküsyon ustası İzmir’de
26 Mayıs Perşembe günü, uzun zamandır İstanbul’da yaşayan besteci, perküsyon ustası ve İsrail’in eski İstanbul Kültür Ateşesi Yinon Muallem, New York’ta yaşayan İsrailli genç besteci ve caz piyanisti Guy Mintus Offlines Project ile İzmirliler’in karşına çıkacak. Sanatçılar birbirinden renkli ve özgün bir repertuarla hazırladıkları “Offlines” albümünde yer alan bestelerini İzmirliler için çalacak. Konser Küçük Salon’da olacak.
AASSM’deki konserlerin biletleri www.aassm.org.tr ile www.izmir.bel.tr/Kultursanat adreslerinden ya da AASSM, İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezleri’nden temin edilebilecek. Tüm etkinliklerin başlama saati 20.00.

İZDOB konserleri
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ayrıca 6 Mayıs, 13 Mayıs ve 20 Mayıs Cuma günlerinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserlerine ev sahipliği yapacak.
6 Mayıs “Jiri Barta”, 13 Mayıs “Çellistanbul”,  20 Mayıs  “Solistlik Yarışmasında Dereceye Girenler” konseri ile İZDOB İzmirliler’e güzel bir program sunacak.
9 Mayıs Pazartesi günü Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı yararına İdil Biret konser verecek. 11 Mayıs Çarşamba günü, Türkiye Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı yararına Olten Quartet ve Gökhan Aybulus konser verecek. 14 Mayıs Cumartesi günü, “Üzümün Akdeniz’deki Yolculuğu”  konulu panel gerçekleştirilecek. 16 Mayıs Pazartesi günü, Hollanda Konsolosluğu’nun “Camerata Trajectina” konseri olacak. 18 Mayıs Çarşamba günü, “Suzhou Piyano Trio” konseri, 21 Mayıs’ta “Tarihsel Perspektifte Körfez Paneli”, 26 Mayıs Perşembe günü, “Karataş’tan Güzelyalı’ya Anılar ve Yalılar” konulu etkinlikler yer alacak.

İKSEV’in 30. Uluslararası İzmir Festivali açılışı AASSM’de
17 Mayıs -25 Haziran tarihleri arasında bu yıl 30.’su düzenlenen İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakıf (İKSEV) Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. 17 Mayıs Salı günü keman sanatçısı Joshua Bel ile piyano sanatçısı Sam Haywood AASSM’de konser verecek. 25 Mayıs’ta “One Stage” İzmir Konservatuarları Aynı Sahnede programı yine AASSM’de gerçekleştirilecek.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber