Yörüklerin gönlünü fethetti

Yörüklerin gönlünü fethetti
Torbalı’daki Yörük Şenliği’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, kıl çadırları dolaşarak sohbetlere renk kattı. Yörük ve Türkmenlerin Büyükşehir Belediye Başkanı’na gösterdiği ilgi görülmeye değerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Torbalı ilçesine bağlı Ahmetli Köyü'nde düzenlenen geleneksel Yörük Şenliği'ne katıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Ahmetli Mesire Alanı'nda düzenlenen şenlik, kentteki birçok Yörük-Türkmen derneğinin üyelerini bir araya getirdi. Başkan Aziz Kocaoğlu, şenlik alanına geldiği andan itibaren büyük bir ilgiyle karşılandı. Farklı dernekler tarafından kurulan Yörük çadırlarını da ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada “Yörük kültürü Anadolu'nun da, Türkiye Cumhuriyeti'nin de özüdür" dedi. Bin yıldır Anadolu'da yaşayan Yörükler'in ülkenin temel taşı olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bizler hem milletimize, hem devletimize, hem de bayrağımıza bağlıyız” diye konuştu.

Uluslararası boyuta taşınacak
Yörük şenliklerinin, Anadolu kültürünü, yaşam biçimini, sevgiyi ve saygıyı gelecek kuşaklara aktarma adına önem taşıdığını dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, gelecek yıllarda bu etkinlikleri uluslararası boyuta taşımak için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.