Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Nisan

Ankara’dan “umutlu” döndü

TÜMÜ PAYLAŞ

Ankara’dan “mutlu” döndü
Ankara’dan “mutlu” döndü
Ankara’dan “mutlu” döndü
Ankara’dan “mutlu” döndü
Ankara’dan “mutlu” döndü
Kurmaylarıyla birlikte gittiği Başkent’te üç bakan ve bürokratlarıyla görüşen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Beklediğimiz ilgiyi fazlasıyla gördük. Önümüzdeki günlerde somut çözümlerin olacağına inancımız pekişti. Süreci hep birlikte takip edip en kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyoruz. Katı atık meselesinin yüzde 90 oranında çözümlendiğini düşünüyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kentin iki önemli sorunu olan Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ile Körfez ÇED’i konularındaki çözümsüzlüğün bir an önce ortadan kaldırılması için Bakanlar Kurulu’nun 3 etkin ismi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Ankara’da bir araya geldi. Yıldırım, Eroğlu ve Sarı’nın makamlarında yapılan görüşmelere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratları ile ÇED firmasının 2 yöneticisi de katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve kurmaylarının Ankara’daki ilk görüşmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile gerçekleşti. Bakan Sarı’ya “İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi ÇED Raporu” ve “Katı Atık Bertaraf Tesisi” konularında özet bilgi sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, hem yüzülebilir körfez ve etkinliği artırılmış bir limanının  hem de modern bir katı atık bertaraf tesisinin İzmir için önemine dikkat çekti.

Bakan Sarı ise İzmir’in sorunlarının çözümü konusunda her türlü desteği vereceğini ve süreci hızlandıracağını söyledi. Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman Öztürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda, önümüzdeki hafta hem Bakanlık ve İZSU bürokratları hem de TCDD yetkililerinin katılacağı yeni bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı.

Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir bürokratlarının ikinci durağı Orman ve Su İşleri Bakanlığı oldu. Bakan Veysel Eroğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin kurulması konusunda samimi desteğe hazır olduklarını söyledi. Toplantıda Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de hazır bulundu.
Ankara temaslarının son durağında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan ve bürokratları, körfezin ÇED sürecinden katı atık bertaraf tesisine, yeni gemiler için gerekli barınak yerinden yat limanı projelerine kadar pek çok önemli konuyu masaya yatırdı. Bakanlık Müsteşarı Özkan Poyraz, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Ümit Ekinci ve TCDD eski Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın da yer aldığı görüşme, her iki taraf için de gayet olumlu geçti.

Başkan zirveden mutlu ayrıldı

Ankara temaslarını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu: “Sayın Bakanlarımız Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu ve Fatma Güldemet Sarı tarafından çok samimi karşılandık. Beklediğimiz ilgiyi fazlasıyla gördüğümüzü söyleyebilirim. Ve bütün konulara hem bakanlarımız hem de bürokratlarımız çözüm odaklı yaklaştı. Bütün konularda yol haritası ve süreçler belirlendi. Önümüzdeki günlerde somut çözümlerin olacağına inancımız pekişti. Süreci hep birlikte takip edip en kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyoruz. Ama katı atık meselesinin yüzde 90 oranında çözümlendiğini düşünüyorum.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber