Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

24° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

18
Ekim

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN RAMAZAN YARDIMI

TÜMÜ PAYLAŞ

Yerel yönetimde sosyal dayanışma ve eşitlik anlayışıyla çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda da dar gelirli ailelere destek veriyor.
Kent genelinde 10 bin aile ve şehit ailelerine 150’şer milyon liralık yardım çekleri dağıtılıyor.
Başkan Kocaoğlu
, Ramazan ayının ve bayramların, barış, sevgi ve dayanışmanın güçlendirildiği günler olduğunu belirterek, “Ramazan ayı ve bayram, tüm İzmirlilere, ülkemize ve İslam alemine hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yardım Sandığı vasıtasıyla gerçekleştirdiği bu kampanya kapsamında yeni bağlanan ilçe ve beldeler de dahil olmak üzere kent genelinde yer alan 738 muhtarlıkla işbirliği yapılarak belirlenen 10 bin aile ile şehit aileleri ve engelliler için 2 trilyon liralık sosyal destek paketi hazırlandı. Hazırlanan paket kapsamında ailelere 150’şer milyon lira tutarında çekler dağıtılmaya başlandı.

Dağıtım yine, yerel yönetimin mahalleler ayağı olan muhtarlıklarla işbirliği yapılarak bölge bölge gerçekleştiriliyor. Merkeze yakın semtlerde oturanlar çeklerini, Büyükşehir Belediyesi binasında yer alan Yardım Sandığı’ndan alırken, uzak olan ilçe ve beldelerdeki vatandaşlara ise çekleri, zabıta tarafından evlerine teslim edilecek. Bayram öncesine kadar 150 milyon TL tutarındaki çekini teslim alan vatandaşlarımız, bankadan parasını tahsil edebilecek.

Ramazan ve bayram dolayısıyla yapılan yardımların dağıtımına, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle ilk çekler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Baykal ile İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan’a verildi.

SOSYAL DESTEKLER DEVAM EDECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yardım yapılacak ailelerin 738 muhtar ile birlikte belirlendiğini söyleyerek, “Ramazan ayları ve bayramlar, sevgi, barış ve dayanışma günleridir. Ülkemizde, birlik ve beraberliğin güçlendiği, sevgi tohumlarının atıldığı günlerdir.
Biz de vatandaşlarımızın yaralarına bir nebze olsun merhem olalım, katkıda bulanalım istedik. Yardıma muhtaç hemşehrilerimize yönelik sosyal destekler devam edecek
” dedi. Başkan Kocaoğlu, Ramazan ayı ve bayramın, tüm İzmirlilere, ülkemize ve İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Asıl hedeflerinin, ülkemizde milli geliri arttırıp fakir ve muhtaç insanların kalmaması olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bu anlamda yerel yönetimler olarak bizim görevimiz, yatırımcıya yardımcı olmak, sorunlarını aşmak ve yatırım yapılmasını sağlamaktır” diye konuştu.

İzmir Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yalnızca Ramazan’da değil, diğer zamanlarda da vatandaşların yanında olduğunu belirterek, “Sosyal destekler sürekli yapılıyor. Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan da, Büyükşehir Belediyesi’nin, şehit çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını da karşıladığını belirterek, yapılan yardımların ailelere moral olduğunu söyledi, Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti.

6 TRİLYON LİRALIK DESTEK
Bayram kampanyasıyla birlikte, ekonomik sıkıntı çeken ailelerin bütçelerine katkı amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yardım Sandığı’ndan 2005yılı için 6 trilyon TL’lik ayni ve nakdi yardım gerçekleştirilmiş olacak.

İhtiyaç sahiplerinin tespitinde, muhtarlıklar, şehit aileleri dernekleri, terör mağdurları dernekleri ve engelli vatandaşlarımızın dernekleri ile işbirliği yapılıyor.

SAĞLIK HİZMETİ
İBB Eşrefpaşa Hastanesi’nce sürdürülen sağlık taramalarında da doktorların tedavi için gerekli gördüğü ilaçların parası da yine Büyükşehir Belediyesi Yardım Sandığı’ndan karşılanıyor. Bu yıl içinde sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza yaklaşık 200 milyar TL tutarındaki ilaç paraları da İBB Yardım Sandığı’ndan karşılandı. Yine 2005 yılında toplam 3 bin 500 kişiye de parasal yardım yapıldı. Yıl sonuna kadar sağlık, ilaç yardımlarının yanında ayni ve nakdi yardımlar da devam edecek.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber