Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

29
Şubat

Emir Sultan’da işlem tamam

TÜMÜ PAYLAŞ

Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
Emir Sultan’da işlem tamam
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin restore ederek kente kazandırdığı Emir Sultan Türbesi’nde, dönemin önemli kişilerine ait mezarların bulunduğu hazire kısmındaki restorasyon çalışmaları da tamamladı. Tek tek temizlenen tarihi mezar taşları orijinal yerine yerleştirildi.

Kentin önemli tarihi eserlerinden Emir Sultan Türbesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından 2013 yılında yeniden ziyarete açılmıştı. Tarihi türbede aşhane, hamam ve dergah olarak kullanılmış 3 farklı binayı aslına uygun olarak yeniden ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da türbe bahçesinde bulunan ve devrinin önemli kişilerine ait mezarların bulunduğu hazire (mezarlık yeri) bölümündeki çalışmalara yoğunlaşmıştı. Büyükşehir Belediyesi, özenle sürdürülen çalışmaların ardından hazire bölümünün restorasyonunu da tamamladı.

Mezar taşları tek tek temizlendi
Çalışmalar kapsamında mezarlara ait ve serbest halde bulunan taşlar numaralandırılarak belgelendirildi. Çökme nedeniyle eğilen mezarlardaki taşlar sökülüp temizlendikten sonra hazire tipolojisine uygun olarak yeniden yerine yerleştirildi. Serbest halde bulunan taşlardan bir mezara ait olduğu tespit edilenler orijinal yerine takıldı. Sahiplendirilemeyen taşlarsa envanteri yapılarak ziyaretçilerin inceleyebilmesi için düzenlenen stantlara aktarıldı. Ziyaretçilerin alan ile ilgili bilgilenmesini sağlamak için bilgi panoları da yerleştirildi.

Önemli isimler burada yatıyor

İzmir’i alırken şehit düşen ve halk arasında “Emir Sultan” adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin’in naaşının yer aldığı türbenin bahçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın dedesi Uşakizade Sadık Bey ve eşi Makbule Hanım ile Aydın Valisi Ahmet Esat Paşa, Kestanepazarı Camii kurucusu Mısırlı Hüseyin Nuri Efendi ve İzmir Kadısı Şükrüzade Abdülkadir Paşa gibi devrinin önde gelen isimlerinin naaşları da yer alıyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber