Şubat

Marmaralı başkanlar İzmir’de buluştu

Marmaralı başkanlar İzmir’de buluştu
Marmara Belediyeler Birliği'nin 2016 yılı "Başkanlar Zirvesi" İzmir'de başladı. Balçova Kaya Termal Otel'de 14 Şubat'a kadar devam edecek zirveye, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra birliğe üye 80 belediye başkanı katıldı. Zirvenin açılışında kısa bir “hoşgeldiniz” konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuk belediye başkanlarını selamlayarak zirveye İzmir'de ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, zirvenin başarılı geçmesini diledi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Recep Altepe ise altı ayda bir birlik belediye başkanları ile farklı kentlerde bir araya geldiklerini ve bu kez İzmir'de toplandıklarını belirtti. Sıcak ev sahipliğinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür eden Altepe, "Bu buluşmalarımızda çözülmeyen sorunları çözüyor; arkadaşlarımızın birikiminden, ürettikleri çözümlerden faydalanıp şehirlerimizi geleceğe taşıyoruz. Kasım ayında 'göç' gündemiyle bir araya gelmiş, mülteci sorununa ilişkin yerel yönetimlere büyük görev ve  sorumluluklar düştüğünü söylemiştik. Bu buluşmamızda ise değişen dünyada yerel yönetimlerin rolünü ele alacağız" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Acar Baltaş, "Liderlikte Çağdaş Eğilimler" başlıklı bir sunum yaptı.