Şubat

Patrik, İzmir’de iki sergi birden açacak

Patrik, İzmir’de iki sergi birden açacak
İzmir’de bulunan Patrik Bartholomeos, Belçika ve ABD’ye taşıdıkları “Rum Mimarlar Sergisi” ile dini günleri anlatan “Cuma, Cumartesi, Pazar” adlı fotoğraf sergisini İzmirlilerle buluşturacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aziz Vukolos Günü için İzmir'de bulunan Fener Rum Partiği Bartholomeos ve beraberindeki din adamlarını Tarihi Asansör'deki yemekte ağırladı. Yunanistan Başkonsolosu Theodore Tsakiris'in de katıldığı yemekte kısa bir 'hoşgeldiniz' konuşması yapan Başkan Kocaoğlu, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki din adamlarını İzmir'de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İzmir'de çok iyi ağırlandıklarını belirten Patrik Bartholomeos ise “İstanbul'da 'Rum Mimarlar Sergisi' açtık. Belçika ve Amerika'ya da taşıdığımız bu sergiyi Mayıs ayında İzmir'de açmak isteriz. Bir de İstanbul'da ‘Cuma, Cumartesi, Pazar’ adıyla bir sergi açtık. Cuma Müslümanların, Cumartesi Musevilerin, Pazar günü de Hristiyanların dini günü. Bu sergide fotoğrafçıların çektikleri dini ibadet resimleri var. Her iki sergiyi İzmir'de açmaktan büyük mutluluk duyacağız. İzmirliler'i sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum" diye konuştu.