Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

09
Şubat

Çocuklar okusun diye!.

TÜMÜ PAYLAŞ

Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
Çocuklar okusun diye!.
İlkokul ve ortaokullara Charles Dickens’tan Yaşar Kemal’e kadar onlarca seçkin yazarın eserlerini armağan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ikinci dönemde zorlu bir maratona hazırlanan çocukları hem sevindirdi hem de motive etti.

Eğitime desteğini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırtasiye ve spor malzemesi yardımlarının yanı sıra çocuklara kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla okullarda kitap da dağıtıyor.

2015 yılında öğrencileri 6 bin 60 kitapla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 10 bin kitap daha dağıtacak. Bergama, Menemen, Ödemiş, Kiraz, Selçuk, Menderes, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Kemalpaşa, Konak, Karabağlar, Buca, Bornova ve Dikili ilçelerinde kitap dağıtımı yapılırken, gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda kitap yardımlarının devam edeceği bildirildi. Yapılan kitap dağıtımları hem öğretmenleri hem de çocukları sevindirdi. Okuyacakları birbirinden harika kitapları gören çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu anlamlı armağan için teşekkür etti.

Klasikler de var, yeni eserler de..
İlkokul ve ortaokullara 90 adetlik setler şeklinde hazırlanan, Türk ve yabancı yazarların seçkin eserlerinden oluşan kitaplar armağan ediliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin armağanı olan kitaplar arasında Edmondo De Amicis’in “Çocuk Kalbi”, Refik Durbaş’ın “Kurabiye Ev”, “Kar Üstünde Beyaz Bulut”, Charles Dickens’in “David Copperfield”, “Oliver Twist”, Nazım Hikmet’in “Sevdalı Bulut”, Muzaffer İzgü’nün “Yumurtadan Çıkan Ögretmen”, “Bulutlara Simit Satan Çocuk”, “Ekmek Parası”, Orhan Veli Kanık’ın “La Fontaine Masalları”, Ülkü Temir’in “Günışığı Hoşça kal”, Susanna Tamaro’nun “Kitaplardan Korkan Çocuk”, Mark Twain’in “Tom Sawyer”, Ahmet Ümit’in “Masal Masal İçinde”, Italo Calvino’nun “Yengeç Prens”, Alexander Dumas’ın “Üç Silahşörler”, A.Saint Exupery’nin “Küçük Prens”, Ernest Hemingway’in “Yaşlı Adam ve Deniz”, Yaşar Kemal’in “Teneke”, Elif Şafak’ın “Sakız Sardunya”, John Steinbeck’in “İnci” gibi birbirinden güzel eserler bulunuyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber