Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

26° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

08
Şubat

Bir selam, bir davet

TÜMÜ PAYLAŞ

Bir selam, bir davet
Bir selam, bir davet
Bir selam, bir davet
Bir selam, bir davet
Aziz Vukolos Günü etkinliği için kente gelen Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret etti. Kardeş kent Selanik'in Belediye Başkanı Butaris'in selamlarını getiren Bakan Vekili Amanatidis, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu Atina'ya davet etti.

Aziz Vukolos Yortusu ayinine katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos'un programı çerçevesinde İzmir'e gelen Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis, Başkan Kocaoğlu'na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Resmi programında bulunmamasına rağmen Başkan Kocaoğlu ile tanışmak istediği için ziyaret talebinde bulunduğunu vurgulayan Amanatidis, “İzmir'e kadar gelmişken misafirperverliğini çok duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanı'nı görmeden gidemezdim” diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu'na Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in selamlarını ileten Bakan Vekili, bir de davette bulundu. Amanatidis, “Eğer Atina'ya gelirseniz, sizi bakanlığımızda ağırlamaktan onur duyacağım” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis, kentteki inanç gruplarına yaptığı yardımlar nedeniyle Başkan Kocaoğlu'na teşekkürlerini sunarken, “Aynı anlayış dünyanın diğer yerlerinde de  sergilenseydi, bugün yaşanan sıkıntılar olmazdı” diye konuştu.

İzmir ve Yunanistan arasında gelişen ilişkilerin her iki ülke adına yararlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 19-20 Şubat tarihlerinde Selanik'e yapacakları ziyareti hatırlatarak, Amanatidis'i de orada görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Başkan Kocaoğlu ve Bakan Vekili Amanitidis, Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve mülteci sorunu hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Dışişleri Bakan Vekili İoannis Amanatidis'e ziyaretinde Büyükelçi Kyriakos Loukakis ve İzmir Başkonsolosu Thedore Tsakiris'den oluşan heyet eşlik etti.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber