Şubat

Köy yolları “daha güvenli” olacak

Köy yolları “daha güvenli” olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Yönetimler Yasası'ndaki değişikliğin ardından hizmet sınırlarına dahil olan köylerde yeni bir proje daha başlattı. Bugüne dek karayollarında kullanılan "yol kenar dikmesi" ile "standart trafik uyarı ve bilgi levhaları" İzmir'de ilk kez tüm köy yollarına yerleştiriliyor. "Güvenli Köy Yolları" adı verilen proje ile kazaların azaltılması hedefleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak sorumluluk alanında bulunan köy yollarındaki trafik güvenliğini üst seviyeye çıkacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. "Güvenli Köy Yolları" projesi kapsamında İzmir'deki köy yollarında ilk kez CTP (Camelyaf Takviyeli Polyester) yol kenar dikmelerinin montajlarına başlandı. Yol hattının belirlenmesi ve gece-gündüz trafik güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması amacıyla yürütülen proje çerçevesinde

Karaburun, Kemalpaşa, Menderes, Ödemiş, Selçuk, Seferihisar, Torbalı, Urla ve Tire'deki köy yollarında bugüne kadar 40 bin CTP montajı yapıldı. İlk etap çalışmalar tamamlandığında bu sayı 100 bine ulaşacak.

Trafik levhaları geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, trafik güvenliğinin artırılmasının yanı sıra sürücülerin yönlendirilmesi amacıyla da köy yollarına uyarı ve bilgilendirme levhaları yerleştiriyor. Belediye sorumluluk sahasında bulunan 590 köye bilgi ve trafik işaret levhalarının montajı yapılıyor. Ayrıca bilgi levhalarına kilometre bilgileri de ekleniyor.