Şubat

Ünlü modacılara taş çıkarttılar

Ünlü modacılara taş çıkarttılar
IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında düzenlenen “İzmir Gelini” temalı 7. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. Bu yıl 500’ün üzerinde tasarımın katıldığı yarışmada birinciliği genç tasarımcı Tuğçe Görgülü kazandı. Jüride ünlü İtalyan modacı Alessandra Rinaudo da vardı.

Gelinlik sektörünün kalbi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki IF Wedding Fashion İzmir - 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda atmaya devam ediyor. Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de dün kapılarını açan IF Wedding Fashion’ın ikinci gününde yarışma heyecanı yaşandı. Fuar kapsamında bu yıl 7. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finale kalan 15 tasarım görücüye çıktı.  “İzmir Gelini” temalı yarışmada İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Tuğçe Görgülü birinciliğe layık görüldü. Görgülü’ye ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan verdi.  Yarışmada ikinci olan İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi İpek Aygül, ödülünü Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden’in, üçüncülüğe layık görülen İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Gülden Yaman ise EGDS Başkan Yardımcısı Atınç Abay’ın elinden aldı.

Birincilik ödülü 10 bin TL
Yarışma birincisine 10 bin TL, ikincisine 7 bin 500 TL, üçüncüsüne 5 bin TL ödül verildi. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci olan yarışmacı, 2017 yılında düzenlenecek IF Wedding Fashion İzmir Fuarı performans defilesini yapmaya hak kazandı. Finale kalan 15 gelinlik 5 Şubat’a kadar fuar sergi alanında sergilenecek.

Başkanlığını EGSD Başkan Yardımcısı Atınç Abay’ın yaptığı yarışma jürisi şu isimlerden oluştu: İtalyan Modacı Alessandra Rinaudo, modacı Emine Yıldırım, model Özge Ulusoy,  moda direktörü Ümit Termurçin, modacı Yeliz Cengiz, Dokuz Eylül Üniversitesi  Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Bölüm Başkanı Nesrin Önlü, Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü’nden Nihal Müge Kaplangı, Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gözde Bursalıgil, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Başkanı Elvan Özkavruk Adanır, Relactive firması sahibi Fatih Yörek.

Rekor Katılım
Geçtiğimiz yıl 240 tasarımın yer aldığı Gelinlik Tasarım Yarışması’nda bu yıl 507 tasarım yarıştı. Geçmiş yıllara göre en fazla katılımın yaşandığı yarışma, bu yıl tasarım sayısıyla rekor kırdı. “İzmir Gelini” temalı Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum,  Eskişehir, Denizli, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Konya, Mersin ve Trabzon’dan olmak üzere 158 tasarımcı başvurdu.

İlk düzenlendiği yıl 30 tasarımcının 250 tasarım başvurusuyla başlayan Gelinlik Tasarım Yarışmasına, ikinci yıl 75 tasarımcı 225 tasarım, üçüncü yıl 159 tasarımcı 444 tasarım, dördüncü yıl 104 tasarımcı 312 tasarım, beşinci yıl 116 tasarımcı 348 tasarım ve geçtiğimiz yıl 78 tasarımcının 240 tasarımı yarıştı.
7. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finale 15 tasarımcı ise şu isimlerden oluştu:
Ayşe Türker (Dokuz Eylül Üniversitesi), Ayten İnceerler (Dokuz Eylül Üniversitesi), Fatma Kaya (Marmara Üniversitesi), Gözde Görgülü (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Gülden Yaman (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Hatice Kübra Erişir (Mimar Sinan Üniversitesi), İpek Aygül (İzmir Ekonomi Üniversitesi), İpek Özyoldaş (Marangoni Enstitü), Müge Gürle (İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi), Pelin Özelmas (Mimar Sinan Üniversitesi), Selin Bakıcıerler (Anadolu Üniversitesi), Tuğçe Görgülü (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Tuğçe Yıldırım (Marangoni Enstitü), Zehra Bozkurt (Dokuz Eylül Üniversitesi), Zeynep Zeliha Üldeş (Mimar Sinan Üniversitesi).

Madam Z’den İzmir’e özel defile
Yarışmanın öncesinde İzmir’in yetiştirdiği dünyaca ünlü modacı Zuhal Yorgancıoğlu imzalı mini bir defile düzenlendi. Yorgancıoğlu’nun torunu Aslan Volkan’ın eşi için tasarladığı gelinlikle birlikte fuar için özel olarak hazırladığı 2 tasarım da İzmir’de görücüye çıktı.