Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

03
Şubat

Vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor

TÜMÜ PAYLAŞ

Vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor
Vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor
Vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor
İZBAN Torbalı hattının 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek açılış günü için son hazırlıklar yapılırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen istek üzerine hat üzerindeki yaya üst geçitlerine bir yenisini daha ekliyor. Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi’ni birbirine bağlayacak yaya üstgeçidinin projesini tamamladı; yapım ihalesine çıkıyor.

Raylı sisteme yaptığı yatırımlarla kentliye çağdaş ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, TCDD ortaklığıyla gerçekleştirdiği İZBAN’ın yeni halkası Torbalı hattının 6 Şubat Cumartesi günü yapılacak açılış töreni için gün sayıyor.

30 kilometrelik ilave hat üzerindeki tüm yapım işlerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 6 istasyondan oluşan hat üzerinde yayaların ve araçlarından kesintisiz ulaşımı için  8 karayolu geçidi ve bir yaya üst inşa etti.

Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire ve Ödemişlilerin İzmir’e ulaşımını kolaylaştıracak yeni hat üzerinde bölge halkından gelen talepleri dinleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi yeni bir üst geçidin daha ihalesine çıkıyor. Torbalı Cumhuriyet Mahallesi ile Ertuğrul Mahallesi arasında kesintisiz yaya ulaşımını sağlayacak ve yapımına kısa sürede başlanacak yeni üst geçit, engelli kullanımına uygun ve asansörlü olacak.

30 kilometrede 10 geçit
İzmir banliyösünü toplam 110 kilometreye çıkaracak ilave hat üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy’de 6 istasyon inşa edildi. Yine hat üzerinde araçlar için kesintisiz ulaşım imkanı sağlanması amacıyla Tekeli, Pancar, Kuşçuburnu, Menderes Gölcükler, Torbalı merkez, Tepeköy ve Develi karayolu üst geçitleri ile Cumaovası karayolu alt geçitleri yapıldı. Vatandaşların karşıdan karşıya geçişleri için ise Torbalı Ertuğrul Kavşağı’nda yaya üst geçidi hizmete açıldı. Yeni yapılacak yaya üst geçidiyle birlikte 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki geçit sayısı 10’a çıkacak.
 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber