Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

17° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

02
Şubat

Sinematek’te “Roma nostaljisi”

TÜMÜ PAYLAŞ

Sinematek’te “Roma nostaljisi”
Sinematek’te “Roma nostaljisi”
Sinematek’te “Roma nostaljisi”
Sinematek’te “Roma nostaljisi”
Sinematek’te “Roma nostaljisi”
Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında ünlü yönetmenlerin “Sonsuz Şehir” olarak bilinen Roma’da çektikleri filmleri İzmirlilerle buluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri dünya sinemasının farklı temalarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, Şubat ayında “Sonsuz Şehir”  temasıyla izleyici karşısına çıkacak. Sinema tarihine damga vuran ünlü yönetmenlerin Roma’da çektikleri filmler,  İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

Roma’da Nazi zulmü
Şubat ayı boyunca her Çarşamba akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat’ta gösterilecek filmler, 3 Şubat Çarşamba günü “Citta Aperta-Roma, Açık Şehir” ile başlayacak.  İtalyan Yeni Gerçekçilik akımının kurucusu olan Roberto Rossellini’nin yönetmenliğini yaptığı film, 1944 yılında Nazi işgali altındaki Roma’da yaşayan bir grup insanın hikayesini anlatıyor. Roma’nın kurtuluşundan iki ay sonra 1945 yılında çekilen film, belgesel niteliği de taşıyor.

Audrey Hepburn bu filmde
10 Şubat Çarşamba günü Ben-Hur filmiyle Oscar ödülü alan ünlü yönetmen William Wyler’in  “Roma Tatili” isimli filmi sinemaseverlerle buluşacak. 1953 yılında çekilen bu filmde, modern zaman prensesi kraliyet dayatmalarına karşı gelerek Roma’yı keşfe çıkıyor ve Amerikalı bir gazeteciyle tanışıyor. Gazeteci prensesin peşindeyken, bütün Roma şehrinde  prensesin kaybolduğu haberi dolaşıyor. Audrey Hepburn’e “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandıran filmin diğer oyuncuları ise Gregory Peck ile  Eddie Albert.

Fellini’nin başyapıtı
17 Şubat Çarşamba günü “La Dolce Vita – Tatlı Hayat” filmi perdeye yansıyacak. Sinema tarihinin en efsanevi isimlerinden biri olan İtalyan yönetmen Federico Fellini’nin en kusursuz başyapıtlarından biri olan film, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü aldı. 1960 yılında çekilen filmde, Roma’nın modern yozluğu ve ahlak çöküntüsü, yüksek sosyete peşinde koşan bir gazetecinin gözünden anlatılıyor.

Pasolini’den “Mamma Roma”
Roma filmlerinin son durağı Pier Paolo Pasolini’nin “Mamma Roma” olacak. 24 Şubat Çarşamba tarihinde seyredilebilecek bu filmde, toplumsal bilinç ve sorumluluğa sahip olmadan sınıf atlama çabalarının trajik sonuçları ele alınıyor. 1962 yılında çekilen filmin ana karakterlerinde Anna Magnani, Ettore Garofolo ve Franco Citti oynuyor.

 
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber