Şubat

Konak Tramvayı’nda yüksek hız

Konak Tramvayı’nda yüksek hız
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak tramvayı adım adım ilerliyor. Geçtiğimiz hafta ray döşeme çalışması nedeniyle trafiğe kapatılan Güzelyalı 16 Sokak, planlanandan 2 gün önce açıldı. 10 gün içinde bitirilmesi hedeflenen çalışma 8 günde tamamlandı. Şimdi sıra Mithatpaşa Caddesi'ni, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na bağlayan 19/1 Sokak'a geldi.

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapımını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışma temposunu hızlandırdı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayan Konak Tramvayı'nın ray döşeme işlemleri 40/1 Sokak ile 79 Sokak arasında devam ediyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı Mithatpaşa Caddesi'ne bağlayan kesişme noktalarındaki hat imalatları ise trafiğin aksamaması için belirlenen takvim çerçevesinde sırayla yapılıyor.

UKOME kararı doğrultusunda 23 Ocak'ta araç trafiğine kapatılarak hat imalat çalışmalarına başlanan Güzelyalı 16 Sokak, planlanan süreden 2 gün önce yeniden trafiğe açıldı. Şimdi aynı karar doğrultusunda Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile 19/1 Sokak kesişiminde hat imalat çalışmalarına devam edileceğinden, Mithatpaşa Caddesi'nden Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na dönüşü sağlayan 19/1 Sokak, 2 Şubat Salı gününden itibaren trafiğe kapatılacak. 10 gün içinde hat imalat çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol tekrar trafiğe açılacak.