Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

26
Ocak

Başkan Kocaoğlu, planlamada “ihtisas mahkemesi” istedi

TÜMÜ PAYLAŞ

Başkan Kocaoğlu, planlamada “ihtisas mahkemesi” istedi
Başkan Kocaoğlu, planlamada “ihtisas mahkemesi” istedi
Başkan Kocaoğlu, planlamada “ihtisas mahkemesi” istedi
Başkan Kocaoğlu, planlamada “ihtisas mahkemesi” istedi

Hukuki Araştırmalar Derneği HUDER’in İzmir Şubesi yönetimi,  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Meslek odaları tarafından açılan davaların da gündeme geldiği ziyarette konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İhtisas mahkemeleri olsa, planlama ile ilgili sıkıntılar büyük ölçüde çözülür” dedi.

İzmirli avukatların kurduğu HUDER (Hukuki Araştırmalar Derneği) Yönetim Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.  Kısa sürede 100 üyeye ulaştıklarını belirten HUDER İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş, meselelere objektif bakan, hukukçu kimliğini ön planda tutan, siyasete bulaşmadan avukatlık mesleğini layıkıyla yerine getiren meslektaşlarına kapılarının açık olduğunu belirterek, “Paydasında hukuk olan işlerde var olmaya çalışıyoruz. Mesleki dayanışmayı ön planda tutuyoruz. Başkanımızdan da çalışmalarımızda destek bekliyoruz” diye konuştu. Mesleki dayanışmada dernekleşmenin önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise hukuka siyasetin karışmamasını gerektiğini ve bunun “devlet olmanın bir şartı” olduğunu belirterek, dernek çatısı altında bir araya gelen avukatlara başarılar diledi.

Planlamaya ilişkin davalarda “ihtisas mahkemelerinin” eksikliğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Onlar olmadığı için mahkeme hakiminin tayin ettiği bilirkişiler karar veriyor.  Bilirkişinin anlayışına göre dava kaybediliyor ya da kazanılıyor. Çünkü planlamada statik hesabı yapılmıyor; daha esnek ve yoruma açık. Aslında planlama ihtisas mahkemeleri olsa ve hakimler bu konuda eğitim alsa, planlama ile ilgili sıkıntıların büyük bölümü çözülür” dedi.

TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber