Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

25° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

25
Ocak

İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım

TÜMÜ PAYLAŞ

İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım
İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım
İZSU’dan Gümüldür’e 8.5 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşıyıp arıtmak için 7 kilometre uzunluğunda iletim hattı ile 2 terfi merkezi yapıyor.

Menderes’in sahil bölgesinin evsel atık sularını arıtmak için 2013 yılında 13.5 milyon liralık yatırımla Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şimdi de Gümüldür’deki evsel atık sularını Özdere arıtmasına taşımak için 8.5 milyon liralık yatırım başlattı.
7 kilometre uzunluğunda iletim hattı ile Gümüldür bölgesinin evsel atıkları Gümüldür girişi ve Orta Mahalle’ye yapılacak iki adet terfi merkezi aracılığıyla Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne taşınacak. 8.5 milyon liralık yatırımla başlayan çalışmalar,  Temmuz ayında tamamlanacak. Bu ihale kapsamında ayrıca Özdere Çukuraltı, Gümüldür Orta ve İnönü mahallelerinde yaşanan taşkınları önlemek için 1 kilometrelik yağmur suyu, 5.5 kilometrelik de yeni kanal şebekesi döşenecek.
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, iletim hattının 4 kilometrelik bölümünün tamamlandığını, hat ve terfi merkezleri ile evlerin arıtmaya olan kanal  bağlantılarının da  tamamlanmasıyla birlikte, Gümüldür bölgesinin evsel atıklarının Özdere İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde arıtılacağını vurguladı.



TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber