Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

21° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

24
Ocak

O’nun İzmir’i..

TÜMÜ PAYLAŞ

O’nun İzmir’i..
O’nun İzmir’i..
Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde devam eden “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konuğu, Türkiye’nin en zengin Atatürk fotoğrafları arşivine sahip araştırmacı-yazar Ahmet Gürel olacak. Gürel, “O'nun İzmir'i” başlığı altında Atatürk’ü anlatacak.

Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirliler’i birbirinden değerli konuşmacılarla buluşturmaya devam ediyor. Kasım ayında “Atatürk’ü Anma Haftası’nda”,  Dr. Eren Akçiçek’in “Atatürk’ün Sağlığı, Hastalıkları, Vefatı” konulu söyleşisi ile başlayan ve Aralık ayında İzmir’e ilişkin önemli araştırmalara imza atan Prof. Dr. Rauf Beyru ile devam eden kent söyleşilerinin bu ayki konuğu, araştırmacı- yazar Ahmet Gürel olacak.
Katılımın ücretsiz olduğu Apikam Kent Söyleşileri, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam edecek. Kent söyleşileri programına www.apikam.org.tr adresinden ulaşılabilir.

12 kitabı, 7 belgeseli var
27 Ocak Çarşamba günü saat 18.00’da başlayacak söyleşide, “O'nun İzmir'i” başlığı altında, Atatürk'ün evliliği, Zübeyde Hanım'ın ölümü, İzmir İktisat Kongresi ve İzmir Suikasti konularında bilgiler aktaracak olan Ahmet Gürel’in “Atatürk Destanı”, “Cumhuriyet ve Kadın”, “Anılarla Çanakkale Destanı”, “Köy Enstitüleri Destanı”, “Nutuk”, “Kıbrıs Destanı” ve “Türk Ermeni İlişkileri” adlı belgeselleri bulunuyor.
Türkiye’nin en zengin Atatürk fotoğrafları arşivine de  sahip olan  Ahmet Gürel’in 4’ü Ermeni temalı olmak üzere yayınlanmış 12 kitabı var.
Halen İzmir Platformu’nun başkanlığını yapan Gürel’in İzmir Büyükşehir Belediyesi (Apikam Kent Kitaplığı Serisi) tarafından basılmış “Gazi’nin İzmir Anıları” adlı kitabı da bulunuyor.  Yazar, 2002 yılından bu yana  İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürlüğü görevini sürdürüyor.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber