Erişilebilirlik Butonu
TSE
İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi facebook hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi resmi instagram hesabı İzmir Büyükşehir Belediyesi Rss WhatsApp
İzmir Büyükşehir Belediyesi Resmi Logosu
Kapat

Sağ Menü

16° hava durumu ikonu

Sayfası

Sayfa İçeriği

19
Ocak

Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!

TÜMÜ PAYLAŞ

Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!
Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!
Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!
Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!
Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!
Kimsesiz olabilirler ama sahipsiz değiller!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, dondurucu soğuklarda sokakta kalan evsizleri sıcacık bir yuvada konuk ediyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde sıcak banyo ve temiz giysilere kavuşan kimsesizler, burada hem barınma hem de sağlık hizmeti alabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle hava sıcaklıklarının oldukça düştüğü şu günlerde kimsesizler için teyakkuza geçti. Ailevi, ekonomik ya da ruhsal nedenlerle sokakta yaşamaya başlayan; parkları, bahçeleri, köprü altlarını, kaldırımları ve bankamatikleri kendine mesken edinen İzmirli “evsizler”i Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde konuk eden Büyükşehir Belediyesi, dondurucu soğukların yaşandığı kış gecelerinde kimsesizlere ulaşabilmek için iki araçla devriye geziyor. Ayrıca zabıta ekipleri, devriye gezen emniyet güçleri ya da ihbarları da değerlendiren Güçsüzler Evi yetkilileri, kimsesizleri bulundukları yerden alarak hem soğuk havadan koruyor hem de sıcak bir yuvaya kavuşturuyor.

Sokaktaki kimsesiz erkeklere yılın 12 ayı hizmet veren Türkiye’nin tek belediye kuruluşu Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, özellikle dondurucu soğuklarda “tam kapasite” çalışıyor. Güçsüzler Evi’ne gelenlerin sağlıktan giyime kadar her türlü ihtiyaçları gideriliyor. 18- 60 yaş arası evsiz erkeklere kucak açan Örnekköy’deki bu merkez, soğuk kış günlerinde geçici de olsa barınma sağlıyor.

Güçsüzler Evi’ne gelince önce sıcak bir banyo olanağına, sonra da temiz giysilere kavuşan kimsesizler, yemek ve yatak gibi temel ihtiyaçlarının dışında sağlık hizmeti de alabiliyor. Eşrefpaşa Hastanesi’nde sağlık kontrolleri yapılan vatandaşlar, 3 ay süreyle misafir ediliyor. Yaşı uygun olanlar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma ile Huzurevi/Bakım merkezlerine yerleştiriliyor. Çalışmaya müsait olanlar ise İş ve İşçi Bulma Kurumu’na yönlendirilerek iş bulmaları sağlanıyor.

Bu telefonları not edin
Sokakta yaşayan kimsesizleri bildirmek isteyenler 361 00 82- 361 71 51 numaralı telefondan Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’ne ulaşabiliyor. Burada verilen hizmetten kendi işini yapabilir derecede sağlıklı, akli dengesi yerinde olan, sürekli tedavi gerektiren hastalığı bulunmayan kimsesiz erkekler yararlanabiliyor. Sokakta kalan kadınlar ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından konuk ediliyor.

Geçtiğimiz yıl tadilat nedeniyle 9 ay hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nden 796 kişi faydalandı. Bunlardan 29’u huzurevi ya da bakımevine yerleştirildi.
TÜMÜ
Önceki Haber
Sonraki Haber