Ocak

Unutmadık, unutmayacağız!

Unutmadık, unutmayacağız!
24 Ocak 1993'te bombalı bir suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu kaybetmemizin üzerinden tam 23 yıl geçti. Mumcu, 23 Ocak günü İzmir’de düzenlenen etkinliklerle anılacak.

İzmirliler, bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden Türk basınının simge ismi Uğur Mumcu’yu, katledilişinin 23. yılında özlemle anacak. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Barosu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Atatürkçü Düşünce Derneği, TMMOB, KESK, DİSK ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı işbirliği ile düzenlediği anma etkinliği, 23 Ocak Cumartesi günü yürüyüşle başlayacak.  Saat 12.00’da Kıbrıs Şehitleri Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden başlayacak yürüyüş Vasıf Çınar Meydanı’nda son bulacak. Meydanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Gazeteci Serdar Kızık, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, babasını Sivas katliamında yitiren şair Behçet Aysan’ın kızı yazar Eren Aysan ve öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe bir konuşma yapacak. Konuşmaların ardından “Uğursuz Yıllar” isimli fotoğraf sergisi açılacak. Sergide Uğur Mumcu’nun 70 adet fotoğraf sergilenecek. Sergi 5 Şubat tarihine kadar İzmirliler tarafından gezilebilecek. Sergi açılışının ardından anma etkinliğine katılanlara “Ben Uğur Mumcu’yum” kitabı da dağıtılacak.